Siófok  16.6  •  22.7 kn       

Keszthely  15.9  •  19 kn       

Balatonfüred  16.3  •  22.2 kn       

Balatonboglár  16.6  •  23.6 kn       

Orfű  16  •  15 kn       

Velencei-tó  16.8  •  20.8 kn       

Tiszafüred  16.7  •  18.4 kn       

Mályi-tó  12.9  •  16 kn       

2024. március 28., csütörtök

Félszáz hajó indult a PRAESTA Őszi Regattán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Igazi őszi vitorlás fieszta volt az október 19-én Balatonkenesén rendezett PRAESTA Őszi Regatta.

Félszáz hajó indult a PRAESTA Őszi Regattán

A félszáz hajó csodás napsütésben vágott neki a túraverseny távjának. A 10:00 órakor kezdődő verseny rajtjánál igen gyenge, 3-4 csomós keleti szél fújdogált. Elsőként Balatonaligára kellett vitorlázniuk az egységeknek, a második pályajel Siófoknál volt, ide 12:00 óra után néhány perccel elsőként érkezett a Voodoo nevű Asso hajó. Mivel a szélviszonyok nem tették lehetővé a további hajózást, így a rendezők pályarövidítés mellett döntöttek siófoki befutóval. Azonban ezt bizonyára senki sem bánta, mert a parádés idő és a támogatók - a PRAESTA és a Navigátor Egyesület - ajándékai mindenkit kárpótoltak.

A YSI kategóriában a Brainstorm nevű 370RUN győzedelmeskedett Bognár László kormányzásával, a második a Flaar 26-os Kolibri lett, a harmadik helyen pedig a Puro Concerto nevű J105-ös végzett. A YSII egységek mezőnyében a Jonatáné lett a legfényesebb érem, Tassonyi Kadocsáék mögött végzett Jakab László Szirákó nevű Regina hajója, aki talán a második hely okozta "kis csalódás" miatt azzal vigasztalódhatott, hogy megnyerte a PRAESTA 600 000 Ft értékű fődíját, valamint egy borcsomagot is kapott a névadó jóvoltából. A Szivárvány nevű 15-ös Jolle végzett a harmadik helyen a YSII kategóriában.

A YSIII mezőnyben a Vámpír csapata, Dr. Pető Béla vezényletével állhatott a dobogó legfelső fokára, mögötte végzett másodikként a Skorpió és a Vízipók. A legnépesebb osztályt külön is értékelték a rendezők.

A 14 Nautic egység közül Varsányi Gáborék a Mentával szerezték meg az első helyet, a második a Fanatic lett Jánoky László irányításával, ezen a hajón egy kis "mocó" is debütált, a 9 éves Verebélyi Zsombor élete első nagyhajós vitorlásversenyén ezüstérmet szerzett és örülhetett a Navigátor Egyesület ajándékának, egy  MP3 lejátszós napszemüvegnek is, amit egyébként minden kategória győztes csapat is megkapott. A Nautic osztály bronzérmes csapata az Oxygén lett.

A Navigátor Kupát a legjobban teljesítő Navigátor Egyesületi tagok között osztották ki, ennek Arató Gábor örülhetett, aki az Újjéé nevű J24-es egységet kormányozta.

Végeredmény
 

PRAESTA Őszi Regatta vitorlás túraverseny Előző

PRAESTA Őszi Regatta vitorlás túraverseny

Ázós-fázós Baranya Bajnokság Következő

Ázós-fázós Baranya Bajnokság