Siófok  10.5  •  6.3 kn       

Keszthely  8.9  •  4 kn       

Balatonfüred  10.2  •  5.7 kn       

Balatonboglár  10.5  •  4.1 kn       

Orfű  10  •  3 kn       

Velencei-tó  9.1  •  7.8 kn       

Tiszafüred  9.9  •  2.8 kn       

Mályi-tó  10.2  •  3 kn       

2024. március 02., szombat

Asso99, Melges24, 8mOD OB - második nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVM Asso-Melges-8M Országos Bajnokság második versenynapja ismét kedvezett a vitorlázásnak.

Asso99, Melges24, 8mOD OB - második nap

Annak ellenére, hogy az augusztus 20-a körüli balatoni időjárást gyakran jellemzi a szélcsendes idő, kicsit ugyan forgolódó, de 8-12 csomó körüli észak-nyugati szél biztosította az élvezetes versenyezést.

A kora reggeli eső gyorsan alábbhagyott, így a mezőny késő délelőtt vízre szállt és Sipos Péter versenyrendezői irányításával a nap folyamán négy eredményes futamot sikerült megrendezni. A pénteki és szombati napra az időjárás előrejelzés kevés szelet jósolt, így Sipos Péter igyekezett a legtöbbet kihozni a napból, hogy a tervezett 10 futamot tartani tudja. A bajnokság így már két nap után eredményesnek mondható.

Tekintve, hogy a levitorlázott hét futamból a versenykiírás szerint egy más kiejthető volt, a nap végére az eredménylistán is több változás történt.

Az Asso hajóosztály eredménylistáját továbbra is az Infla Deus vezeti Detre Szabolcs vezetésével, a második és harmadik helyen azonban módosult a hajók sorrendje. Második helyre vitorlázta fel magát a többszörös Kékszalag győztes Litkey Farkas csapata az Asso le Mio hajóval, a harmadik helyen továbbra is a többszörös repülő hollandi világbajnok Majthényi Szabolcs csapata áll. Az eddigi második helyezett BDO a negyedik helyre csúszott vissza.

A Melges hajóosztályban a Strange Brew csapattól láthatóan nem lehet az első helyet elvenni, jelentős pontkülönbséggel vezetik a listát Bakóczy Róbert (FGF Sailing Team) és  Czégai Péter (Jedi Business) csapata előtt, akik pontazonossággal állnak a 2. és 3. helyen.

A 8 méteresek mezőnyében az első három helyen nagyon szoros a küzdelem, jelenleg az Oroszlán Péter által kormányzott American Crew csapata áll az élen, pontazonossággal megelőzve a 2. helyezett Nekem 8 csapatot Erdős Péter vezetésével. Gyenes Ákos a Weight csapattal megtartotta első napi 3. helyét, csak egy ponttal marad el az 1. és 2. helyezett csapattól, így a további futamok még sok izgalmat tartogatnak ebben a hajóosztályban is.

Időközben megkezdődött a harmadik versenynap első, összességében a bajnokság 8. futama, a hajók hamarosan a befutóra érkeznek. A harmadik versenynap eredményeiről is beszámolunk.

Eredmény hét futam után

További információ, fotók és eredmények az MVM SE honlapján az alábbi elérési útvonalon:
http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMS.aspx?PID=102&al=mvm_melgesasso8m_orszagos_bajnoksag

Fotók: Cserta Gábor

MVM Sportegyesület

Asso99, Melges24, 8mOD OB - első nap Előző

Asso99, Melges24, 8mOD OB - első nap

Asso99, Melges24, 8mOD OB - harmadik nap Következő

Asso99, Melges24, 8mOD OB - harmadik nap