Siófok  21.1  •  3.3 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.7 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  2.5 kn       

Mályi-tó  24  •  3.2 kn       

2024. július 21., vasárnap

Orvos Kupa ismét nyugaton

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre június 20-22. között az orvosok és egészségügyi dolgozók tradicionális balatoni regattája, amely három év után tér vissza Balatonlellére, a BL Bavaria Yachtclubba.

Orvos Kupa ismét nyugaton

Három verseny egy hétvégén
Ahogy az már a korábbi években is hagyománnyá vált a szakmai regattával azonos hétvégén és helyszínen kerül megrendezésre a Fritz Segel Tour nyílt yardstick túraverseny és a Mackó Classic oldtimer regatta.

A három nagyhajós versenynek köszönhetően, igazi regatta hétvégére készülhetünk egy olyan helyszínen, ahol már vendégeskedett az egészségügy regattája. Az LVE 2010-ben rendezett legutóbb versenyt a BLYC-ben, így számukra is izgalmas a visszatérés, de a résztvevőknek is érdekes változást hozhat a régi-új helyszín és annak minden változása.

Nem változik viszont a rendezés módja, szombaton három értékelési rendszerben, egy túrapályán futnak a hajók. A Fritz Segel Tour-ra minden olyan hajó benevezhet, amelyik rendelkezik yardstick számmal, míg a VI. SurgiCare Orvos- Gyógyszerész Kupa indulói automatikusan részt vesznek a német gyártó regattáján. Az 1975 előtt épült hajók pedig a Mackó Classic abszolút yardstick értékelési rendszerében is díjazva lesznek.

A vasárnapi, BLYC előtt vízterületen megrendezett pályaverseny viszont külön, második futamként kerül értékelésre, így azon a nevezők közül bárki indulhat.

Az eddigi legerősebb mezőny
A verseny színvonalára ugyan a korábbi években sem lehetett panasz, de az előzetes nevezések alapján már most borítékolható, hogy az idei év az Orvos- Gyógyszerész Kupa történelmének legerősebb regattájának ígérkezik.

Balatoni versenykörülmények között első alkalommal feszül egymásnak az idei Kékszalag esélyesei közül a Team Black Jack SL 33-asa, és a Team RSM DTM Hungary GC32-es katamaránja, de több libera (Speedy, Principessa, Gardazzura) is jelezte már részvételi szándékát. Tekintettel a „rohanógépek” részvételére a szervezők úgy döntöttek, hogy idén első alkalommal a nyílt osztály részére külön is kiírják az Orvos- Gyógyszerész Kupát.

Szép számmal futnak ki majd vízre a Nautic és komplett charter flották tagjai is, a klasszikusabb irányt pedig cirkálók és jollék képviselik majd idén a mezőnyben.

Egy szakmai regatta esetében a színvonalnak nem csak a résztvevő hajók a fokmérői, hanem természetesen a résztvevők köre is nagyban hozzájárul a rendezvény hitelességéhez. Az már most látható, hogy idén is bőven akadnak majd gyógyszerészek, sebészek, audiologusok és belgyógyászok a mezőnyben, míg a szájsebészek és fogorvosok csapatai pedig idén debütálnak a regattán.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is lesz a parton bőven látnivaló. Hatodik esztendeje támogatja folyamatosan az orvosok és gyógyszerészek versengését a Volvo Autó Hungária, amely idén az S60, V60 és XC60-as modelljeit mutatja be a helyszínen.

Szintén a skandináv vonalat erősíti a D.A.D. Sportswear, amely minőségi termékeivel, vitorlás ruházatával hamar nagy népszerűséget vívott ki a hazai hajósok körében.

Üde színfoltnak számít majd a kiállítók között a BikeBro standja. Az általuk forgalmazott Tern kerékpárok az egyik legnépszerűbb és legjobb ár-érték arányú biciklik a minőségi összecsukható kerékpárok piacán. A tetszőleges felszerelésekkel bővíthető, áltagosan 11 kg súlyú, mindössze 10 másodperc alatt összecsukható (vagy éppen kinyitható), hajón is kényelmesen szállítható kerékpárok várhatóan sok vitorlázó fantáziáját megmozgatják majd.

Tavaly robbant be a hajós ruházati kiegészítők piacára a Bella Nautica, akik főként vitorlavászonból készített táskái révén váltak hamar népszerűvé. Az egyedi termékkínálatát folyamatosan megújító vállalkozás nem csak a legújabb termékeit mutatja majd be a helyszínen, de a Fritz Segel Tour győztesei számára is ők készítették el egyedi nyereményeiket a vitorlagyártó megbízásából.

Nem maradnak látnivaló nélkül a hajós ékszereket keresők sem, az ő igényeiket a vízi sportokban, szórakozásban használt alapanyagokból készített ékszereket, kiegészítőket gyártó Tom Marton Yachting Style igyekszik majd kielégíteni karkötőivel, öveivel. A teljesen hazai alapanyagokból, hazai mesterek munkájával készülő termékek várhatóan nem csak a hölgyek figyelmét kötik majd le.

Az előrejelzések a hétvégére szerencsére kellemes vitorlázóidőt ígérnek, így minden feltétel adott ahhoz, hogy egy színvonalas, szórakoztató, de leginkább sportos hétvégét tölthessen el a mezőny Balatonlellén.

Bővebb információ: http://orvosgyogyszereszkupa.hu

Infiniti Nautic fesztivál  a jubileumok jegyében Előző

Infiniti Nautic fesztivál a jubileumok jegyében

Egy futam a második napon Következő

Egy futam a második napon