Siófok  18.9  •  1.7 kn       

Keszthely  13.9  •  0 kn       

Balatonfüred  18.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.9  •  1.3 kn       

Orfű  16  •  0 kn       

Velencei-tó  21.4  •  2.6 kn       

Tiszafüred  17.5  •  3.6 kn       

Mályi-tó  17.1  •  0.2 kn       

2023. június 02., péntek

Parton maradt a Melges VB mezőnye

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az ausztráliai Geelongban tegnap vette kezdetét a 2014. évi Gill Melges 24 Világbajnokság.

Parton maradt a Melges VB mezőnye

A február 2-ig tartó esemény első két napjára a szervezők edzőversenyeket írtak ki, az éles küzdelmek január 29-én kezdődnek. Bár Ausztráliában ezekben a napokban kibírhatatlan forróság tombol, a hétfői edzésnapon a mezőny mégis parton maradt, miután a forrósághoz a verseny helyszínén 28-35 csomós szélerősség társul. A hétfő reggeli eligazításon végül úgy döntöttek a kormányosok, hogy elhalasztják a hétfői edzéseket. 

Az idei világbajnokságra meglepően kevés, mindössze 26 hajó adta le nevezését 7 országból. Legnagyobb számban természetesen a hazaiakat találunk a mezőnyben, szám szerint 16 egység képviseli a rendező országot. Az osztály nemzetközi elnöke, és egyben az Audi team kormányosa, Riccardo Simoneschi mindenesetre egyáltalán nem csalódott: "A mezőny létszáma ideális a versenyhez, a világ 15 legjobb csapata itt van velünk, izgalmas és remek show lesz. Már nagyon várom a holnapi napot, hatalmas csata lesz az első pillanattól az utolsóig" - nyilatkozta az olasz vitorlázó ma reggel. 

Az első versenyre helyi idő szerint szerdán, 13 óra 30-kor kerül sor, a szervezők az öt nap alatt összesen 12 futam megrendezését tervezik. Ahogy az a Melges24 osztálynál már megszokott, idén is két kategóriában hirdetnek világbajnokot, az abszolút sorrend mellett az amatőr csapatok külön is értékelésre kerülnek. 

Feláll vagy nem áll fel?  - Megalakult a Nagyhajós Bizottság Előző

Feláll vagy nem áll fel? - Megalakult a Nagyhajós Bizottság

MVSZ - Lárifári megállapodás Következő

MVSZ - Lárifári megállapodás