Siófok  5.5  •  6.2 kn       

Keszthely  4.9  •  0 kn       

Balatonfüred  5.8  •  4.4 kn       

Balatonboglár  •  6.7 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  4.7  •  5.9 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  5.9  •  5.1 kn       

2024. április 25., csütörtök

Áron feladta

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Méder Áron feladta a Mini Transat nevű, Atlanti-óceánt átszelő szólóvitorlás versenyt vasárnap, olvasható a versenyző Facebook-oldalán.

Áron feladta

„Áron kénytelen volt jelezni a szervezőknek, hogy nem áll módjában folytatni az idei versenyt. Árboca sajnálatos módon olyan súlyosan megsérült, hogy Marokkóban nem tudják javítani szükséges eszközök híján, és azok beszerzése nagyon hosszú időt venne igénybe. Áron egy héten át gyakorlatilag hajótöröttként haladt az óceánon bízva az áramlatok kedvező alakulásában" - olvasható a közleményben. 

A magyar versenyző legutóbbi blogbejegyzésében leírta, hogy történt az árboctörés. „November 16-án, estefelé 20-22 csomós alapszélben 1-es reffel vitorláztam, amire hirtelen hirtelen jött egy 26 csomós erősödés, és mire kurtíthattam volna a nagyvitorlát, egy nagy bumm, már nem volt mit reffelni: eltörött az árboc. Gyorsan kellett cselekednem, hogy ne sérüljön a hajótest, és sötétedés előtt végezzek a fontosabbakkal. A 11 méteres árbocból 2,5 m maradt, a 8,5 méteres felső részt valahogy a korláthoz rögzítettem. Ehhez 4 drótkötelet kellett elvágnom. Utána rendeztem a lelógó álló és mozgó kötélzetet, és sodrásba állítottam a hajót. A térképet és a várható szeleket áttanulmányozva, Marokkó volt a célszerű megállóhely, mintegy 150 mérföldre."

A Mini Transat rajtját az időjárás miatt korábban többször el kellett halasztani, az első szakaszt végül emiatt törölték. A verseny történetében Méder Áron volt az első magyar induló. 

Már 150 éve lopják a Balaton vizét Előző

Már 150 éve lopják a Balaton vizét

Legyen Érdi Mária az Uniqa sportnagykövete Következő

Legyen Érdi Mária az Uniqa sportnagykövete