Siófok  18.3  •  2.2 kn       

Keszthely  12.9  •  0 kn       

Balatonfüred  18  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.3  •  1.3 kn       

Orfű  15  •  0 kn       

Velencei-tó  14.9  •  3.3 kn       

Tiszafüred  14.9  •  4 kn       

Mályi-tó  13.9  •  1.5 kn       

2023. június 02., péntek

Kőpityu 70!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ő nem hetvenéves. Á, szó sincs róla! Éppen csak vasárnap volt hetven éve, hogy itt van velünk. Ennyi.

Kőpityu 70!

A Magyar Vitorlás Szövetségnek van elnöke, elnöksége, főtitkára és számos tisztségviselője. Na, ők azok, akik cserélődnek. És van Kőpityu, aki természetesen ott van!

Mi a Vitorlás Szövetség legfőbb dolga?

Hát az van bőven. Ezer 1 legalább!

Hogy legyenek versenyeink, a bóják időben, rendre kikerüljenek a vízre, a rendező motorosok működjenek, legyen hozzájuk üzemanyag, ott ahol kell. Ja persze még előbb valaki egyeztesse össze a klubok igényeit, készüljön el a versenynaptár, a versenyekhez a kiírások. Valaki intézze már el az engedélyeket! Időben.

És legyenek érmek, kupák a győzteseknek, és nem árt a rendezőnek sem az infó a bójától, de elkél a jótanács is valakitől, aki már sokat rendezett, sok versenyt látott. Akitől, ha kérdik jön a válasz, ha nem kérdik, csak a csendes brummogás. (Akinek esze és füle van, bizony igyekszik azt is meghallani, mert érdemes.) El ne felejtsem, legyen aztán rendben a mentés is!

Ha a mellékelt fotón, a motorosára kötött bóják egy-egy vízen töltött évtizedet képviselnek, akkor ideje lenne új nagyobb, motorost vásárolni.

Ha a mellékelt fotón a motorosára kötött bóják a nyakában lógó feladatokat jellemzik, akkor mégsem kéne nagyobb hajó, amire több férne. Mert ő ráakasztja, az tuti!

Az Istennek nem kell külön szólnunk, hogy éltesse. Tudja Ő azt nagyon pontosan, kire számíthat. Ha mi tudjuk, Ő hogy ne tudná!

De azért, biztos, ami biztos, hátha az Isten feledékeny, vagy sok a gondja mire figyeljen, kiabáljuk már el neki:

ISTEN ÉLTESSEN KŐPITYU!

Ruják István

Mindenkire vár még csoda a Balatonon!? Előző

Mindenkire vár még csoda a Balatonon!?

Álmok Következő

Álmok