Siófok  17.7  •  3.1 kn       

Keszthely  14.9  •  7 kn       

Balatonfüred  17.4  •  1.7 kn       

Balatonboglár  17.2  •  3 kn       

Orfű  15  •  0 kn       

Velencei-tó  16.9  •  2.5 kn       

Tiszafüred  16.7  •  4.4 kn       

Mályi-tó  14.7  •  3.6 kn       

2023. június 10., szombat

Ismét modellvitorlás verseny Orfűn

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kicsivel több, mint 48 órája fejeződött be Orfűn az egyméteres hajók országos bajnoksága, ennek ellenére október 23-án a hagyományokhoz híven, ismét vízre szálltak a modellvitorlások a Pécsi-tavon.

Ismét modellvitorlás verseny Orfűn

2010 óta minden évben megrendezik a baranyai megyebajnokságot a legkisebb modellvitorlás osztályban, a Micro Magic-ben. Az évad egyik legnépszerűbb versenye az október 23-i nyílt megyebajnokság, amely az idei évtől az osztály ranglistaversenye is egyben.

A versenyen 22 vitorlázó állt rajthoz, akik összesen 8 futamot teljesítettek a pöffös és forgolódó délnyugati szélben. A 22 MM vitorlázóból 15-en voltak a baranyaiak, amiből az is megállapítható, hogy az osztályban aktívan versenyzők több mint egyharmada orfűi kötődésű. Orfű az elmúlt 5-6 évben országosan elismert modellvitorlás bázissá nőtte ki magát és a tervek szerint néhány éven belül, rangos nemzetközi modellvitorlás verseny házigazdája lehet.

Az idei nyílt Baranya Bajnokságot – meglepetést nem okozva – ifj. Csóka László nyerte öt futamgyőzelemmel (9 ponttal). Második helyen a 19 pontos Székely Antal végzett, megelőzve a 25 pontos Bodnár Imrét. A megyebajnoki sorrend az első három helyen azonos a verseny végeredményével. A legeredményesebb vidéki versenyző Antal Gábor lett, aki a versenyt a 4. helyen fejezte be.

Végeredmény:

1. ifj. Csóka László (Pécs-Orfű)

2. Székely Antal (Pécs-Orfű)

3. Bodnár Imre (Pécs-Orfű)

4. Antal Gábor (Siófok)

5. Csonka András (Pécs-Orfű)

6. Országh Tibor (Siófok)

Megyebajnokság végeredmény:

1. ifj. Csóka László (Pécs-Orfű)

2. Székely Antal (Pécs-Orfű)

3. Bodnár Imre (Pécs-Orfű)

4. Csonka András (Pécs-Orfű)

5. Rendeczki Lajos (Pécs-Orfű)

6. Nagy Ferenc (Pécs-Orfű)

Ezüstérmes a Wild Joe a Rolex Middle Sea Race versenyen Előző

Ezüstérmes a Wild Joe a Rolex Middle Sea Race versenyen

A VII. El Yacht Dér Kupával búcsúzik 2013 Következő

A VII. El Yacht Dér Kupával búcsúzik 2013