Siófok  16  •  9.2 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  15.7  •  9.2 kn       

Balatonboglár  16.1  •  9.9 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  14.2  •  10.2 kn       

Tiszafüred  15.7  •  11.3 kn       

Mályi-tó  14.1  •  9.2 kn       

2024. február 26., hétfő

Erős szeles Eurowind

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Eurowind Kupát korábban már 5 alkalommal rendezte meg közösen a Katamarán SE és a Nacra Magyarország.

Erős szeles Eurowind

Idén a világbajnokságra való felkészülés jegyében szervezett edzőverseny formájában bonyolították le május 25-26. között.

A szervezők 8 edzőfutamot terveztek, de a szélsőséges időjárás miatt mindössze 5 befutóra került sor. Az Alsóörs és Csopak előtti vízterületen a katamaránokkal együtt a 49er osztály is helyt állt két futamon, rengeteg borulással bizonyítva, hogy a szélviszonyok egyáltalán nem kedveztek nekik: hat egységből a vasárnapi megmérettetést csak két hajó vállalta, és abból mindössze egy futott be.

A meteorológia erre a hétvégére csapadékos időt ígért erős széllel. Az előrejelzés nem tévedett, szombaton eső és jégeső, vasárnap pedig hideg idő, hatalmas hullámok és 20 csomós, forgolódós észak-keleti várta a vízen az egységeket. Szombaton egyetlen futam volt, vasárnap viszont ötször rajtolhattak a katamaránok, amelyből egyet visszalőttek a rendezők az elszabadult bóják miatt. A második napi négy edzőfutam valódi versenyre jellemző izgalmak között zajlott.

Az erős szél miatt az M3 nyílt osztály versenyzői egy-két kivételtől eltekintve a biztonságot választva a parton maradtak. A viszonyokat jól mutatja, hogy a Jankovics Gábor és Székely András törött kormánylapáttal, és három borulással, de teljesítette a futamot. Az F18-as mezőny hasonló sebességgel  fogyatkozott. Az első futamban egy ütközést megelőzve borult a bajnok Váradi-Szabó János és Petheő Tamás alkotta páros, a kormányos tenyere komolyan megsérült, de ennek ellenére végigvitorlázták a napot. Az utolsó előtti futamban a kreutz-bójánál Kasuba István és Jafcsák Szabolcs hajója lefúrt, ők egy sérült latni miatt kényszerültek kiállni. Vándor Róbert és Kalocsai Zsolt kormányrúdja pedig az utolsó rajt után eltört, de a végeredmény így is meghozta a második helyet számukra.

Cserta Gábor képei az eseményről.

Végeredmény:
49er
1. Cserép Csongor – Cserép Csaba
2. Németh Iván – Körtvélyesi Miklós
3. Ignácz Károly – Gereben Mátyás

M3
1. Jankovics Gábor – Székely András
2. Szabó Géza – Lipták Zalán
3. dr. László Dániel – Ádám Gábor

F18
1. Váradi-Szabó János – Petheő Tamás
2. Vándor Róbert – Kalocsai Zsolt
3. Diószegi Zoltán – Michaletzky Luca

Szuper verseny, izgalmas futamok és egy kis csalódottság Előző

Szuper verseny, izgalmas futamok és egy kis csalódottság

Felhívás az Orvos- Gyógyszerész Kupa versenyzőinek Következő

Felhívás az Orvos- Gyógyszerész Kupa versenyzőinek