Siófok  6.6  •  2.2 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  6.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.4  •  0.8 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  •  3.4 kn       

Tiszafüred  6.7  •  10.5 kn       

Mályi-tó  7.3  •  7.2 kn       

2024. április 16., kedd

Reményekkel telik a Balaton

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVSZ folyamatosan egyeztet a Sió csatorna használatáról a megfelelő balatoni vízszint érdekében

Az MVSZ folyamatosan egyeztet a Sió csatorna használatáról a megfelelő balatoni vízszint érdekében, az alábbi levél született ma a megegyezés zálogaként:

Dr. Csonki István igazgató úr részére
Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Tisztelt Igazgató úr!


A mai telefonbeszélgetésünk alapján még egyszer köszönöm a tájékoztatását, hogy az irányadó jogszabályok alapján, kiemelt körültekintéssel fognak eljárni a Sió csatornával történő balatoni vízszint szabályozás során, nevezetesen, hogy figyelembe veszik többek között a balatoni hajós társadalmat 2012-ben rendkívüli mértékben sújtó alacsony vízállást. Teszik ezt az irányadó határértékek felett is, - a jogszabályoknak megfelelően eljárva - értékelik a hidrológiai helyzetet, így az érintett folyók áradását és a nyár folyamán várható szintcsökkenést, és ennek megfelelően diszkrecionális jogkörben döntenek. Továbbá köszönöm azt a lehetőséget, hogy minden vízszintet befolyásoló intézkedés előtt a jövőben tudunk egyeztetni, ahol ki tudjuk fejteni véleményünket, hiszen a Magyar Vitorlás Szövetség számára – amelynek kiemelt feladata a vitorlások érdekeinek a képviselete – különösen fontos, hogy kellő előrelátással magasan tartsuk a Balaton vízszintjét a vitorlás szezon idején.

Üdvözlettel,
dr. Gál András Levente
Elnök, MVSZ

OTP Junior - BYC kupával érkezik a Laser invázió Balatonfüredre Előző

OTP Junior - BYC kupával érkezik a Laser invázió Balatonfüredre

Túl a 115 centin: eső nélkül is telik a Balaton Következő

Túl a 115 centin: eső nélkül is telik a Balaton