Siófok  8.3  •  6.2 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  •  3.5 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  3.9  •  9.1 kn       

Tiszafüred  6.7  •  5.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  2.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

Rövid életű sportszolgáltatási díj

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nagy vihart kavart a sportszolgáltatási díj, amikor bevezették, most viszont egy tollvonással eltörölték. Hasonlóan járt a reklámszolgáltatási díj is.

Rövid életű sportszolgáltatási díj

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a március 12-i ülésén többek közt két olyan döntést hozott, amely jelentősen csökkenti már az idei szezon megkezdésekor a versenyt rendező klubok és a versenyen részt vevők anyagi terheit. Mindkét intézkedést az MVSZ elmúlt időszakban kialakított hatékonyabb és gazdaságosabb működése teszi lehetővé. 

  1. Vitorlás versenyek rendezése után fizetendő sportszolgáltatási díj eltörlése

 Az elnökség a legutóbbi ülésén megtárgyalta a sportszolgáltatási díj eltörlésére vonatkozó javaslatot. A sportszolgáltatási díj   eltörlése csökkenti a rendezési költségeket ez által rendező szervezetek gazdaságosabban és magasabb színvonalon tudják   megrendezni vitorlás versenyeiket, vagy döntésük szerint a nevezési díjakat csökkenteni. 

 
 17/2013 (03.12) sz. határozat  

   „A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége megtárgyalta és jóváhagyólag elfogadta a  sportszolgáltatási díjfizetési  kötelezettség eltörlésére vonatkozó javaslatot. Az MVSZ elnökség 1/2010 (01.19.) számú  határozatát az alábbiak szerint  módosítja, illetve az érvényben maradó rendelkezéseit aktualizálja.   Magyarország területén  rendezett vitorlás versenyek  rendezésének feltételei: A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) Elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvényben, illetve az  MVSZ Alapszabályában kapott felhatalmazás alapján 2013. április 1-i hatállyal az alábbiak  szerint szabályozza a  Magyarország területén rendezett vitorlás versenyek rendezésének feltételeit. Ezzel egyidejűleg az  MVSZ elnökségének  1/2010 (01.19.) sz. határozata hatályát veszti..."     

  2. A hirdetésviselési díjak eltörlése  

 A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége megtárgyalta a Nagyhajós Bizottság javaslatát a hirdetésviselési díj eltörlésére  vonatkozóan. A hirdetésviselési díjak eltörlése csökkenti a versenyhajók egyébként is magas fenntartási költségeit. A  díjfizetési kötelezettség eltörlése remélhetőleg nagyobb versenyzői létszámot eredményez és a felszerelésekre fordítható  nagyobb összegek a versenyhajók technikai színvonalát emelhetik.  

  18/2013 (03.12) sz. határozat
 „A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége megtárgyalta és jóváhagyólag elfogadta a hirdetésviselési engedély eltörlésére  vonatkozó előterjesztést. A Magyar Vitorlás Szövetség jelen határozatával módosítja a korábbi MVSZ elnökségi határozattal  elfogadott 2013. évi Reklámszabályzatot és jelen határozatával egyidejűleg hatályát veszti a 3/2013 (01.22.) számú MVSZ  elnökségi határozattal elfogadott Reklámszabályzat."   

Már a minimum fölött a Balaton vízszintje Előző

Már a minimum fölött a Balaton vízszintje

Új digitális rádió frekvencia tavaink körül Következő

Új digitális rádió frekvencia tavaink körül