Siófok  7.7  •  6.6 kn       

Keszthely  5.9  •  12 kn       

Balatonfüred  7.4  •  4.4 kn       

Balatonboglár  7.3  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  9.1  •  4.1 kn       

Tiszafüred  8.3  •  11.3 kn       

Mályi-tó  8.1  •  8.1 kn       

2024. április 24., szerda

Ranglista díjkiosztó

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Díjazták az elmúlt év ifjúsági és olimpiai hajóosztályok legjobb versenyzőit

A Magyar Vitorlás Szövetség ünnepélyes külsőségek között tartotta meg a Budai Várpalotában a 2012. évi ranglista díjkiosztó ünnepségét. Az ifjúsági hajóosztályok díjazottai ez alkalommal a Festetics ösztöndíj program keretében a korábbi évek gyakorlatától eltérően idén mindösszesen 1,7 millió forint támogatásban is részesültek.

A Magyar Vitorlás Szövetség népes közönség előtt és ünnepélyes keretek között szervezte meg idén a Nemzeti Galéria Kupola Termében a 2012-es ranglista díjak átadását, amelyeket a magyar vitorlázás olyan kiemelkedő alakjai nyújtottak át, mint Majthényi Szabolcs kilencszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, Pomucz Tamás Európa-bajnok, Józsa Márton kékszalag rekorder, a Fifty-Fifty kormányosa. 

Megtisztelte a rendezvényt, mint díjátadó Soltész Miklós Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár, Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok öttusázó, Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Ungvári Miklós Olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó. Az eredményes sportolóknak szüleik, edzőik és klubjaik képviselői előtt összesen 11 hajóosztályban 38 elismerést nyújtottak át. 

Megnyitó beszédében dr. Gál András Levente a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy egy ilyen ünnepségen a köszöneté a fő szerep, köszönet illeti a családokat és a klubokat, hogy viselik a versenysporttal járó nem csekély terhet, köszönet a sportolóknak, hogy komoly erőfeszítéseket tesznek az egyre jobb eredmények elérése érdekében. És köszönet a vitorlázás szponzorainak, támogatóinak, hogy a nehéz gazdasági viszonyok ellenére is segítik a sportágat, így ezen források és a szövetség eredményes gazdálkodása által nem csak a Festetics Ösztöndíj tud megvalósulni, hanem korábbiaknál jelentősebb mértékben tud hozzájárulni a Magyart Vitorlás Szövetség 2013-ban az utánpótlás nevelés és a versenysport támogatásához.

Százmilliókból épül új kikötő a Balatonon Előző

Százmilliókból épül új kikötő a Balatonon

Tímár Péter búcsúztatása Következő

Tímár Péter búcsúztatása