Siófok  14.4  •  21.7 kn       

Keszthely  14.9  •  17 kn       

Balatonfüred  14  •  20.8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  21.6 kn       

Orfű  14  •  17 kn       

Velencei-tó  15.2  •  20 kn       

Tiszafüred  12.9  •  16 kn       

Mályi-tó  14.7  •  13.6 kn       

2024. március 28., csütörtök

Földkerülő vitorlázók, egy tízszeres Kékszalag győztes és olimpikonok a Budapest Boat Show-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén 2013. február 14 és 17 között kerül megrendezésre a Budapest Boat Show, amely idén is izgalmas programmal várja a látogatókat.

Földkerülő vitorlázók, egy tízszeres Kékszalag győztes és olimpikonok a Budapest Boat Show-n

Aki szívesen hallgatja a hazai vízisport kiválóságainak beszámolóját, örömmel találkozik velük élőben vagy csak egyszerűen csodálja tehetségüket, kalandvágyukat és bátorságukat, annak most igazán érdemes lesz beruháznia egy Budapest Boat Show belépőjegybe. Vagy kettőbe, hiszen az élmény akkor az igazi, ha van kivel megosztani.

A Budapest Boat Show első napján, február 14-én az óceáni szólóvitorlázás valamennyi hazai híressége felsorakozik. Fa Nándor tavaly decemberben jelentette be, hogy 15 év után visszatér a vízre. Egy négyéves projekt megvalósítására készül, amelynek csúcspontja a 2016/2017-es Vendée Globe szóló, nonstop földkerülő verseny, ahol 1992/1993-ban az ötödik helyen végzett. A Budapest Boat Show-n várhatóan újabb részleteket tudhat meg a közönség a Spirit of Hungary projektről. A hajókiállítás színpadán mutatkozik be Kovács Tamás szóló óceáni vitorlázó, aki most Fa Nándor mentorálása alatt egy MiniTrans hajóval készül nemzetközi karrierre. A beszélgetésbe bekapcsolódik Méder Áron is, aki még egyszer visszatér a rendezvény négy napja alatt a színpadra, hogy beszámoljon eddigi sikereiről, élményeiről. Szintén az első nap programját gazdagítja a tízszeres Kékszalag győztesről, Litkey Farkasról készült „A Vitorlázó” c. film bemutatója. A modellvitorlázás iránt érdeklődők találkozhatnak ifj. Csóka Lászlóval, a jelenlegi legeredményesebb hazai modellvitorlázóval február 16-án, szombaton. Ugyanaznap olimpikonokkal lesz beszélgetés a Budapest Boat Show színpadán, ahol többek között ott lesz Székely Antal olimpikon vitorlázó és Pulai Imre olimpiai bajnok kenus is, de a névsor folyamatosan bővül, érdemes tehát indulás előtt felkeresni a hajókiállítás honlapját (www.boatshow.hu).

A Budapest Boat Show évek óta visszatérő és népszerű programja az ergométeres bajnokság. Idén nyáron Szeged ad otthont a Sárkányhajó Világbajnokságnak, melynek apropóján a verseny most sárkányhajó szimulátorokon zajlik. A jelentkezéseket a helyszínen fogadják, egyénileg és csapatban is.

További részletek és kedvezményes online jegyelővétel a kiállítás honlapján: www.boatshow.hu. A belépőjegy érvényes az egyidejű FeHoVa kiállításra is. Február 15-én, pénteken, hajóvezetői igazolvánnyal a kiállítás látogatása ingyenes. A legfrissebb hírek nyomon követéséhez érdemes csatlakozni az esemény Facebook oldalához: www.facebook.com/budapestboatshow.

Űrtechnológia és antik favitorlások Előző

Űrtechnológia és antik favitorlások

Telik a Balaton Következő

Telik a Balaton