Siófok  13.9  •  3.9 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  13.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  14  •  0.8 kn       

Orfű  14  •  4 kn       

Velencei-tó  14.8  •  5.9 kn       

Tiszafüred  16.1  •  1.8 kn       

Mályi-tó  13.8  •  3 kn       

2024. május 03., péntek

Kiváló a Balaton vize

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet mérése szerint kiváló a Balaton vize. A hétvégén már sokan voltak a tónál, de a vendéglátósok szerint az igazi szezon még nem indult be.

Bár a vendéglátósok szerint még nem indult be az igazi szezon, nagyon sok kisgyermekes családdal találkozni a tónál a büféknél vagy éppen horgászat közben. Talán a déli parton most pezsgőbb az élet, Révfülöpön pedig nagyon sok a biciklis turista. Beindult tehát a biciklisszezon is, a nagy hőség ellenére is sokan kerekeznek Tihany vagy Keszthely irányába.

A víz is kellemes, a minősége kiváló. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet mérése szerint a legtöbb szabad strand a legjobb, kiváló minősítést kapta. Olyan sok volt a vitorlás a tavon, mint a legmelegebb nyári hetekben. A 30-33 fokos hőség a Balatonhoz csalogatja az embereket. A sétálóutcákon esténként még nincs tömeg, de azért számos program várja a tóhoz érkezőket: koncertek, fesztiválok, és az Eb mérkőzéseit is követni lehet  óriáskivetítőkön. Emellett elkezdődött a nemzeti parkok hete, amely a Balaton partján is számos programot kínál.

A szakemberek is felkészültek, szombaton Tihanyban napi 24 órás szolgálatba állította a Rupert sürgősségi mentőhajót a Vízi Mentők Magyarországi Szakszolgálata. Bevetésére máris szükség volt, az egyik balatonfüredi jachtklubban szorult segítségre egy férfi. A vitorlással partra szállított stroke-gyanús férfi ellátását közösen kezdték meg a mentőszolgálat és a mentőhajó szakemberei. A férfit, miután állapotát stabilizálták, kórházba szállították.

Több mint hatszáz hajót várnak a 44. Kékszalagra Előző

Több mint hatszáz hajót várnak a 44. Kékszalagra

Joker-Termoplusz Kupa film Következő

Joker-Termoplusz Kupa film