Siófok  22.7  •  1.3 kn       

Keszthely  21.9  •  2 kn       

Balatonfüred  22.4  •  1.6 kn       

Balatonboglár  23  •  1.4 kn       

Orfű  21  •  3 kn       

Velencei-tó  20.8  •  3.2 kn       

Tiszafüred  21.4  •  4.4 kn       

Mályi-tó  22.3  •  3.1 kn       

2024. június 17., hétfő

A Budapest Boat Show hattyúdala

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ezen a hétvégén 21. alkalommal nyitotta meg kapuit a Budapest Boat Show. Az egykor még önálló attrakcióként is sikeres kiállítás pár évvel ezelőtt az Utazás kiállítás társrendezvényévé zsugorodott, jelezve a fővárosi hajós seregszemle látványos hanyatlását. Idén sikerült a mélypontot is elérni.

A Budapest Boat Show hattyúdala

A G pavilonba lépve az embernek hirtelen az az érzése támadhat, hogy a kiállítás vagy még el sem kezdődött, vagy már be is fejeződött. A pavilon alig felét elfoglaló, rendkívül szellősen berendezett standok között sétálgató emberekről hirtelen nehéz eldönteni, hogy az A pavilonból áttévedt látogató, vagy unalmában sétálgató kiállító, aki éppen az erre a hétvégére elköltött pénz ár-érték arányán töpreng és gyaloglással próbálja magát megnyugtatni. Idén ugyanis két dolog hiányzik a sikeres Boat Show-hoz, a kiállító és a látogató. Az egykor nyüzsgő exponak és érdeklődők tömegének mára nyoma sem maradt, az egésznek a hangulata inkább hasonlít egy kevésbé sikeres falunapra, mint egy nemzetközi hajókiállításra.

A szervezők talán újra úgy számolhattak, hogy az utazás kiállítás látogatói közül szép számmal vándorolnak majd át az emberek a hajósokhoz is. Ez a reményük már tavaly sem teljesült és az eddigi tapasztalatok alapján idén sem fog, hiszen az akciós horvátországi nyaralásokat kereső egyszeri látogató igen ritkán érdeklődik többet között hajóvásárlás iránt is. Ha pedig valami csoda folytán mégis érdeklődne, akkor meg a kínálat elég szűkös, tehát a terv több szempontból is megbukott.

Hogy mindez miért alakult így, hosszasan lehetne elemezni, mondhatnánk például, hogy válság van, és az emberek mostanában inkább fix árfolyamon törlesztik korábbi hiteleiket, mintsem új hajót vásároljanak a családi hétvégékre, és ebből kifolyólag a kiállítóknak nem éri már meg az olykor milliós befektetés erre a négy napra. Ez mind rendben is lenne, de felmerül a kérdés, hogy ilyen körülmények között van-e még értelme egy kiállítás presztízsét tovább rombolni és az idén még kitartó kiállítók maradék kedvét is elvenni a Budapest Boat Show-tól. Mert a látogatókét már sikerült...

Pokoli napokról mesélnek a Costa Allegra utasai Előző

Pokoli napokról mesélnek a Costa Allegra utasai

Eladó lesz a Balaton utolsó szelete is! Következő

Eladó lesz a Balaton utolsó szelete is!