Siófok  16.1  •  2.4 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  15.8  •  4.4 kn       

Balatonboglár  16.1  •  4.5 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  16.2  •  4.6 kn       

Tiszafüred  12.8  •  5.3 kn       

Mályi-tó  11.6  •  4.1 kn       

2024. május 19., vasárnap

A meleg ősz fordított a balatoni hajózás forgalmi adatain

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A kellemes őszi időjárás fordulatot hozott a Balatoni Hajózási Zrt. utasforgalmában, az október 23-ig meghosszabbított hajózási szezon kedvező tapasztalatai miatt pedig a következő években be kívánják vezetni a hosszabb hajózási szezont - tájékoztatta Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-t.

Míg a nyár végén az előző évi gyenge forgalmi eredmények megismétléséről adott számot a vezérigazgató, a szeptemberi forgalom fordulatot hozott az összesített adatokban. A menetrendszerinti hajókon szeptemberben az előző év utaslétszámának 156 százaléka, a kompon 148 százaléka utazott. Ennek köszönhetően a szezon egészében a személyszállító hajók utasforgalma 2,2 százalékkal, a komp utas és gépjárműforgalma 6 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az kellemes őszelő leginkább a bicikliturizmust lendítette fel a térségben, szeptemberben a tavalyi kerékpármennyiség 287 százalékát, összesen 4780 kétkerekűt szállítottak a hajók és a kompok.
Horváth Gyula szerint jó döntés volt a cégvezetés részéről, hogy a hivatalosan október elején véget érő hajózási szezont idén meghosszabbították október 23-ig. A hétvégeken közlekedő menetrendszerinti hajókon, a sétahajókon, és az egyre népszerűbb szigligeti süllőfesztiválra közlekedő hajókon összesen 750 ezer forint értékben értékesítettek jegyeket. A kedvező tapasztalatoknak köszönhetően a következő éveken - ha az időjárás nem bizonyul abszolút kedvezőtlennek - gyakorlattá kívánják tenni a hosszabb hajózási utószezont, amely segíthet a balatoni szezon meghosszabbításában is - mondta Horváth Gyula.

Megyebajnokság a Pécsi-tavon Előző

Megyebajnokság a Pécsi-tavon

YST 2011/11 azaz Unitef Kupa - film Következő

YST 2011/11 azaz Unitef Kupa - film