Siófok  5.5  •  9.5 kn       

Keszthely  4.9  •  5 kn       

Balatonfüred  5.2  •  7.8 kn       

Balatonboglár  5.4  •  10.7 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  5.8  •  7.9 kn       

Tiszafüred  6.2  •  6.2 kn       

Mályi-tó  6.9  •  5 kn       

2024. április 16., kedd

Csődben a vitorlázás egyik mecénása

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Korábban több vitorlás rendezvényt és a Magyar Vitorlás Szövetséget is támogatta a csődbe jutott Ramada Hotel. Felszámolási eljárás zajlik a Balatonalmádiban lévő, négycsillagos Ramada Hotelt működtető Wossala Hotels Kft.-vel szemben.

Csődben a vitorlázás egyik mecénása

A cég sorsát elsősorban a svájci frank árfolyama pecsételte meg - írta a Veszprém megyei napilap, a Napló online híroldala szerdán.

    A cikk szerint a Kft. elleni bírósági felszámolási eljárás július közepén vált jogerőssé, s a bíróság felszámolónak a szegedi Délprodukt Kft.-t jelölte ki, a felszámoló biztosi feladatokat pedig Sáfrány Mihály látja el. A biztos a lapnak elmondta: a folyamatot az indította el, hogy 2009. szeptemberében felszámolási eljárás megindítására vonatkozó keresetet nyújtott be egy szállító a Wossala Hotels Kft.-ből kivált kisebb szervezeti egység, a Prémium Consult Kft. ellen, négymillió forintos követelés miatt.
    A keresetet a Veszprém Megyei Bíróság elutasította, a Győri Ítélőtábla azonban az elsőfokú döntést megváltoztatta, s helyt adott a keresetnek. Mivel a Wossala Hotels Kft. felelős volt a kivált cég tartozásaiért is, ezért az ítélőtábla elrendelte a 2002-ben alapított Wossala Hotels Kft. felszámolását.
    Sáfrány Mihály ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a Wossala-cég gazdálkodása különben is "kiélezett volt". A Kft. a 2005-ös szállodai felújításra (ekkor lett az egykori Auróra szállodából Ramada Hotel) 2,9 milliárd forint - svájci frank alapú - hitelt vett fel. A cég mostanáig 1,1 milliárd forint tőkét és kamatot fizetett vissza, ám mindennek ellenére - a svájci frank árfolyamának rendkívüli emelkedése miatt - ma is még 4,9 milliárd forintnyi tőke- és kamattartozása van. Ez az összeg egy évi egymilliárd forintos (2010-es adat) árbevételű cég esetében kezelhetetlen - jelentette ki a felszámoló.
    Sáfrány Mihály szerint ugyanakkor a Ramada Hotelt tovább kell üzemeltetni, s erről egyeztetett is már a legnagyobb hitelező bankkal. A felszámoló szerint fontos szempont a hotel 130 dolgozójának további foglalkoztatása, de a vagyon értékét is csak úgy lehet megőrizni és jó áron értékesíteni, ha "élő" a szálloda. Az értékesítése ugyanis elkerülhetetlen - szögezte le a felszámoló.

YST forduló a Port Lacajban Előző

YST forduló a Port Lacajban

Verseny a Port Lacajban Következő

Verseny a Port Lacajban