Siófok  18.5  •  10.3 kn       

Keszthely  18.3  •  14 kn       

Balatonfüred  18.2  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.1  •  11.2 kn       

Orfű  17  •  5 kn       

Velencei-tó  19.5  •  9.7 kn       

Tiszafüred  18.7  •  8.1 kn       

Mályi-tó  16.8  •  8 kn       

2024. április 27., szombat

Hét órája zajlik a Kékszalag

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Délután három órára a 43. Kékszalag Telekom Nagydíj mezőnye jelentősen széthúzódott a Balatonon. A közel hatszáz résztvevő hajó zöme még Balatonkenese környékén található, azaz a táv első legrövidebb részét teljesítette.

Hét órája zajlik a Kékszalag

Ezzel szemben a gyors, nagy vitorlázattal rendelkező esélyes hajók már a nyugati medence közepén járnak. Jelenleg a Vodafone-Budacash vezet és megelőzi a kilencszeres győztes Litkey Farkas kormányozta Budapest Bank nevű hajót, amelynek lemaradása 1-1,5 kilométer.

Mindennek oka az időjárás, amely megtréfálta a versenyzőket. A rendkívüli kánikulában a kilenc órás balatonfüredi rajtot követően erőteljesen legyengült a szél, és a mezőny nagy része csak rendkívül lassan tudta megközelíteni a balatonkenesei pályajelet. Ezzel szemben a könnyű, nagy vitorlázattal rendelkező esélyes hajók jól ki tudták használni sebességfölényüket és kevéssel 13 óra előtt már elérték a keleti és a nyugati medencét elválasztó tihanyi szorost.

A meteorológia kora estére és éjszakára két egymást követő frontot ígér. Amennyiben ezeket erős szél is kíséri az komoly kihívás elé állíthatja a résztvevőket.

A verseny további útvonala a keszthelyi forduló után ismét a tihanyi szoroson keresztül vezet, az első hajókat az esti-éjszakai órákban várják a balatonfüredi célba.
 

Kerekes Zsombor és Rácz Dorka nyerték a 4. Kékpántlika Audi Kupát Előző

Kerekes Zsombor és Rácz Dorka nyerték a 4. Kékpántlika Audi Kupát

 Litkey tizedszer! Következő

Litkey tizedszer!