Siófok  21.9  •  0.7 kn       

Keszthely  21.9  •  6 kn       

Balatonfüred  21.6  •  7 kn       

Balatonboglár  22.3  •  1.5 kn       

Orfű  21  •  8 kn       

Velencei-tó  23.9  •  6.4 kn       

Tiszafüred  23.1  •  8.1 kn       

Mályi-tó  24.5  •  5.7 kn       

2024. május 04., szombat

Startlövés okozott súlyos sérülést a Balatonon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szokványos startlövés okozott súlyos balesetet vasárnap délelőtt a Balatonon egy vitorlásversenyen. A startpisztollyal és nitrogénes, sűrített levegős hangkürttel elindított mezőny rajtoltatásban közreműködő férfi két ujja leszakadt a lövést követő kisebb robbanásban.

Startlövés okozott súlyos sérülést a Balatonon

A vitorlásverseny Csopak elől rajtolt. A rendezői hajón a verseny indítását jelzőrakétával végző férfi akkor sérült meg, amikor a lövést követően a hangkürt gázpalackja, vélhetően egy szikrától, berobbant.

"Először a döbbenettől, aztán a segítségnyújtás miatt nem foglalkoztunk a verseny leállításával" - mondta a versenyt szervező csopaki Kereked Vitorlás Klub vezetője. Farkas Tamás szerint a versenyszabályok szerint kétféle hangjelzéssel indították el a klub hagyományos házi versenyét. Az előírás szerint három startlövést adtak le, amellyel felváltva megszólalt a duda is - mondta, hozzátéve, hogy a klub nem rendelkezik startpisztollyal, azt a Magyar Vitorlás Szövetségtől kölcsönzik a versenyekre. Kürtként egy boltokban, benzinkutaknál is kapható nitrogénes, sűrített levegős palack által működtetett műanyag duda szolgált. A verseny indításában közreműködő férfi harmadik lövésekor, azzal csaknem egyidejűleg következett be egy kisebb robbanás.

A zsűrihajón - ahonnan a startlövést leadják - a szabályoknak megfelelően orvos is tartózkodott. Mire az orvos ellátta szorítókötéssel a sérültet, már meg is érkezett a mentőhajó. Az MTI-nek korábban nyilatkozó rendőrségi forrás elsődleges feltételezése szerint egy lövés közben keletkező szikra robbanthatta be a hangkürt palackját.

Bejött az időjárás előrejelzés … sőt! Előző

Bejött az időjárás előrejelzés … sőt!

Raiffeisen Private Banking OD Kupa Következő

Raiffeisen Private Banking OD Kupa