Siófok  15  •  5.9 kn       

Keszthely  13.9  •  2 kn       

Balatonfüred  14.6  •  3.5 kn       

Balatonboglár  14.9  •  4 kn       

Orfű  14  •  4 kn       

Velencei-tó  15.4  •  5.6 kn       

Tiszafüred  13.9  •  10.1 kn       

Mályi-tó  12.6  •  11.7 kn       

2024. május 08., szerda

VB-ezüstérmes a Wossala-Vezér-Németh Solingos csapat

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szoros versenyben, az utolsó futamban néhány méteren múlt, hogy a magyar csapat az Audi Ramada Balaton Team csak második helyen végzett a németországi Chiemseen rendezett Soling Világbajnokságon.

VB-ezüstérmes a Wossala-Vezér-Németh Solingos csapat

A Wossala-Vezér-Németh Európa-bajnok hármas az első gyengébb futama után a verseny második napján átvette a vezetést az összetett listán a 13 nemzet 50 csapatát felvonultató mezőnyben. 

A verseny zárónapján 20-25 csomós szélben három futamot sikerült rendezni. Az utolsó futam előtt még világbajnoki pozícióban lévő magyarok legnagyobb ellenfelének, a kanadai Peter Hall, Paul Davis, Phillip Kerrigan hármasnak azonban nagyon kijött a lépés aznap. Megnyerték a döntően fontos nyolcadik futamot és így Wossala György, Vezér Károly és Németh "Pepe" minimális különbséggel a dobogó második fokára szorult. A bronzérmet a brazil Ilha-Ribeiro-Ilha csapat szerezte meg. 

A hajóosztály és Wossaláék számára a folytatás nyáron a Lago di Iseo-n következik, ahol a Masters Világbajnokságot rendezik június 16-tól. Ezután Augusztus közepén Ausztriában az Attersee-n találkozik újra a mezőny java az Európa-bajnokságon, ahol címvédőként áll rajthoz az Audi Team Ramada Balaton.

A Novofer biztosítja a dragonversenyek rádiórendszerét Előző

A Novofer biztosítja a dragonversenyek rádiórendszerét

Hatalmas győzelmet aratott a Wild Joe Következő

Hatalmas győzelmet aratott a Wild Joe