Siófok  13.9  •  7 kn       

Keszthely  13.9  •  6 kn       

Balatonfüred  13.5  •  11.3 kn       

Balatonboglár  13.6  •  7.4 kn       

Orfű  14  •  2 kn       

Velencei-tó  14.8  •  4.4 kn       

Tiszafüred  12.1  •  9.7 kn       

Mályi-tó  11.8  •  9.5 kn       

2024. május 08., szerda

Palkovics Krisztián vitorlázónak állt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A sikeres jégkorongozó ezúttal a Wild Joe fedélzetén bizonyít. Új sportágban méretteti meg magát a világbajnokság után visszavonuló kiváló hokis.

Palkovics Krisztián vitorlázónak állt

A horvátországi Vis-ben április 27 - május 1. között rendezett Adriatic Race nevű vitorlásversenyen lép Palkovics Krisztián a legendás Wild Joe fedélzetére, amely a világ egyik leggyorsabb 60 lábas vitorlása.  A hajón 16 fős magyar legénység szolgál majd. A csapat ma indul Horvátországba, ahol csütörtökön kezdődik a futam és két napon keresztül megállás nélkül hajóznak majd.

„Körülbelül 10 éve vitorlázom, a Balatonon nőttem fel, ezért a tó eddig is a szerelmem volt, de amikor egyszer elvittek vitorlázni, beleszerettem ebbe a sportba. A Wild Joe fedélzetén „grind, pit” poszton leszek, tehát a vitorlahúzás és a kötélkezelés a feladatom. Ez az első igazi versenyem, és biztos vagyok benne, hogy hatalmas élmény lesz.” - nyilatkozta Palkovics Krisztián, aki a jégkorong mellett egyre komolyabban fordul a vitorlássport felé.

A legénység négy napos edzőtáborban készült fel a múlt héten. A hajót is újra be kellett állítani az idény első versenyére, melyet még egy horvátországi és két olasz megmérettetés követ. Az Adriatic Race 240 mérföldes távját nyílt vízen teszik meg a vitorlások. Ez jó széllel akár 24 óra alatt leküzdhető, azonban az előrejelzések gyenge szelet jósolnak, így a szükséges idő másfél napra növekszik. A rajhoz álló hajók a hosszuk alapján besorolt kategóriákban indulnak. „A Wild Joe a legnagyobb vitorlások között versenyez, ahol alig akad kihívója. Nagyon jó esélyekkel indulunk, legalább dobogós helyre számítunk.” – mondta Józsa Márton, a Wild Joe csapatvezető kormányosa. A legendás hajó korábbi tulajdonosai kezében is sikert sikerre halmozott és a magyar zászló alatt is töretlenül folytatja hódító útját a professzionális versenyvitorlázásban. A Wild Joe a magyar csapat számára utat nyit egy eddig ismeretlen, ám vonzó, kihívásokkal teli világba, a nyílt tengeri versengés felé.

Brad Van Liew a végső győzelem kapujában Előző

Brad Van Liew a végső győzelem kapujában

Szövetségi Kapitány kerestetik Következő

Szövetségi Kapitány kerestetik