Siófok  15.5  •  5.8 kn       

Keszthely  14.9  •  10 kn       

Balatonfüred  15.2  •  8.7 kn       

Balatonboglár  15.1  •  7.1 kn       

Orfű  15  •  8 kn       

Velencei-tó  14.9  •  5.1 kn       

Tiszafüred  13.2  •  9.5 kn       

Mályi-tó  12.9  •  9.6 kn       

2024. május 09., csütörtök

Medvehagymás szezonnyitó

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nem kell a Balatonig menni, hogy megállapítsuk, elkezdődött az idei vitorlás szezon. A hétvégén, Orfűn a Pécsi-tavon a nyári hétvégéket idéző nyüzsgést tapasztaltunk.

 Medvehagymás szezonnyitó

Nem is csoda, hiszen remek idő volt és erre a hétvégére esett a Medvehagyma Fesztivál is. Volt futó és kerékpárverseny valamint vasárnap tartotta szezonnyitó közgyűlését az Orfűi Vitorlás Egyesület is.

A megbeszélés után, hangárból kipakolás és lázas szerelés jelezte a tóparton sétálóknak, hogy rövidesen vízre szállnak a vitorlázók. Többségében Finnek és egy két 470-es alkotta azt a flottát mely rövid felkészítés után hajózható állapotba került. A szél nem volt figyelmes, míg a kipakolás alatt stabilan fújt északról, délutánra jelentősen legyengült. Sebaj, a lelkesebb része a csapatnak azért beáztatta a hajó alját.

Az OVE idén három versenyt rendez, június 4-én lesz a Baranya Kupa, melyet ebben az évben nyílt rendszerben bonyolítanak. A hagyományos osztályok mellett, az osztályba nem sorolható hajókat előnyszámrendszerben értékelik. Július 9-én az OVE Kupát rendezi a klub, Optimist és Finn osztályú hajóknak. A Pécsi-tó legnagyobb vitorlás rendezvénye az idén 4 naposra bővült Compass Vitorlás Napok. Augusztus 25-én csütörtökön modellvitorlás versennyel indul a Vitorlás Napok programja, pénteken szörf verseny lesz, majd szombaton és vasárnap kerül sor a XII. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyre, Op, Finn, Laser és Kalóz osztályok részvételével.

Húsvétkor fut ki az első hajó Előző

Húsvétkor fut ki az első hajó

Vadnai újabb győzelme Következő

Vadnai újabb győzelme