Siófok  14.4  •  5.5 kn       

Keszthely  13.9  •  7 kn       

Balatonfüred  14.1  •  10.4 kn       

Balatonboglár  13.9  •  8.9 kn       

Orfű  15  •  9 kn       

Velencei-tó  14.8  •  5.1 kn       

Tiszafüred  12.4  •  10.3 kn       

Mályi-tó  11.8  •  8.3 kn       

2024. május 09., csütörtök

V. E – IOM Találkozó és LVE RC Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a verseny és az már biztos volt a legelején, hogy új helyszín és új győztes várható. Eddig mind a négy versenyt a horvát Robert Grubisa nyerte. Idén nem tudott eljönni, így biztosan új lesz a győztes. A helyszín is új, legalább is ennek az osztálynak. A Lágymányosi-öbölben még nem volt versenye ennek a flottának.

V. E – IOM Találkozó és LVE RC Kupa

Lassan melegedett a dolog, de végül 16 versenyző vett részt az év első vitorlás versenyén. Néhányuknak fontos volt ez a regatta, mert idén kivételesen korán lesz az osztály Világbajnoksága és az Öböl nagyon hasonlít a linzi Pichlingersee-re, ahol a VB-t rendezik az osztrákok.

Két osztály F5-E és IOM osztályban álltak rajthoz a versenyzők. Hazánkban és tőlünk keletre hivatalosan csak az E osztály létezik, míg tőlünk nyugatra (Ausztria kivételével) az IOM. Közel azonos szabályok vonatkoznak a két osztályra, így minden további nélkül indulhatnak egymás ellen. Ez a verseny egyfajta sportbarátság építésének szánt regattának indult öt éve. 

Sajnos némi bizonytalankodás után nem sikerült  ezt a helyzetet stabilizálni, de nemzetközinek nemzetközi maradt a derby. Idén román és szlovák versenyzők is megjelentek és a nehézkes indulás ellenére végül 16-an.

Az első nap elég cudar idő volt. hideg és a folyamatosan szitáló eső nem emelte a hangulatot, csak ebédre a Cafe Ponyvaregény remek babgulyása és rétese. Ezzel a töltettel megerősítve az ÉNY szélben összesen 11 futamot futottunk. 

A VB-re készülő csapat igen nagy fölényt mutatott és az első öt magasan elhúzott a mezőnytől. Aznap este azt hittük, hogy megint horvát győzelem születik, hiszen gyönyörűen vitorlázva Horváth Zsolt vezetett a nap végén.

Másnap legalább az eső eltűnt és érdekes módon a szélben időnként erősebb nyomások voltak, mint az előző nap. Bár csak kettőig volt verseny, de mégis több futamot lehetett rendezni. Összesen végül 23 futamból lett győztes hirdetve. Forrai Csaba nyerte az abszolút versenyt és az IOM osztályt. második Ifj. Csóka László és harmadik Horvát Zsolt lett. Az E osztályt Csóka László nyerte, Kiss Miklós és Ferencz Gyula előtt.

Egyre nagyobb szívszerelmem az Öböl. Részemről nincs túl sok akadálya, hogy itt kialakuljon egy modellvitorlás élet. 

 

Beliczay Péter

 

 

Képeket készítette: Mag Andrea

 

Képek: http://www.sailing.hu/galeriak/versenyek_esemenyek_2011/v_e_iom_talalkozo_lve_modellvitorlas_kupa_%28foto_mag_andrea%29/

Végeredmény: http://www.compassmagazin.hu/hir/v-e---iom-talalkozo--lve-rc-kupa-vegeredmeny.html

V. E - IOM Találkozó & LVE RC Kupa végeredmény Előző

V. E - IOM Találkozó & LVE RC Kupa végeredmény

Az ART-EAST galéria bemutatja Következő

Az ART-EAST galéria bemutatja