Siófok  14.4  •  7.2 kn       

Keszthely  9.9  •  4 kn       

Balatonfüred  14.1  •  5.2 kn       

Balatonboglár  14.4  •  6.3 kn       

Orfű  13  •  5 kn       

Velencei-tó  13.3  •  5.6 kn       

Tiszafüred  16.9  •  5.5 kn       

Mályi-tó  19  •  3.7 kn       

2024. május 06., hétfő

Az első edzőtábor vége

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Befejezte első edzőtáborát a SailCoach Hungary Ile des Embiez szigetén. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a hazai zord téli időjárás miatt az elkövetkező két hónapra a dél-franciaországi kis szigetre, Ile des Embiez-re tette át bázisát a Sail Coach Hungary csapata, azaz Vadnai Benjamin és Takács Levente Laser 4.7, valamint Rozsnyay Domonkos és Hunfalvy Péter radiálos versenyzőnk.

Az első edzőtábor vége

A fiatalok kisebb-nagyobb megszakításokkal vonulnak félre a kis lakatlan szigetre, ahol Arató Richárd és Eszes Tamás vezetésével készülnek a hazai szezonra. Elsőként Takács Levente érkezett a helyszínre, aki néhány napig, - míg társai követték – egyedül tréningezett, mintegy ráhangolódásként a közös edzőtáborra. Benji, Domi és Peti múlt hétvégén csatlakozott Levihez, s megkezdődhetett a komoly munka.

 

A fiatalok teljes mértékben el vannak zárva a külvilágtól, a szigeten egyetlen kávézón és a SailCoach bázisán kívül semmi más nem található, így a versenyzők teljes mértékben a munkára tudnak koncentrálni. Egyetlen kapcsolatuk a pár kilométerre fekvő szárazfölddel és az otthon maradottakkal, az internet, melynek nem csupán a szülőkkel és barátokkal való esti cseverészés során veszik hasznát, hanem az iskolai házi feladatok, tanulni való beszerzésénél is. Hogy a fiatalok ne maradjanak le iskolai tanulmányaikban sem, az itthon maradt lelkes és odaadó édesanyák naponta megküldik fiaiknak a leckét, akik minden reggel 2 – 2,5 óra tanulással kezdik a napot, mivel a szél csak kora délután érkezik.

 

A múlt heti edzőtábor során 14-15 fokban, általában napsütésben és 2-4 beaufort erősségű szélben tudtak vitorlázni és gyakorolni fiaink, ám hét végén módjukban állt erős szélben is kipróbálni magukat.  A napi edzés végeztével, - mely során hajóvezetési, manőverezési, különféle technikai és taktikai megoldásokat gyakoroltak – a Trevor Millar vezette Sail Coach csapattal közös futamokon mérhették össze tudásukat a fiatalok, svájci és török laseresekkel, mely során rendre a mi fiaink kerekedtek felül.

 

Lasereseink mellet édesapja vezetésével a szigeten készült Benji testvére is, a fiatal optimistes tehetség, Vadnai Jonatán is, aki elsősorban a februári, Palamosban megrendezésre kerülő nemzetközi regattára készült.

 

A vízi feladatok elvégzését követően a fizikai alapozó edzések kerültek napirendre, mely során a fiúk körbe kerékpározták a szigetet, konditermi erősítő és nyújtó gyakorlatokat végeztek, majd edzőik segítségével kielemezték a vízen töltött órák tapasztalatait. Az este általában a pihenés és házi feladatok begyűjtésének jegyében telt, majd jöhetett a jól megérdemelt, édes pihenés.

 

Levit és Benjit én is skype-on kérdezgettem, kíváncsi voltam, hogy bírják a fiatalok a monoton munkát, az elzártságot, de mindketten lelkesen mesélték, hogy remete életüknek köszönhetően teljes mértékben a munkára tudnak koncentrálni, ami remélhetően hamarosan meg is hozza várva-várt gyümölcsét.

 

A fiatalok vasárnap éjjel haza érkeztek, ám alig két hét múlva ismét visszatérnek a kis szigetre, mely addigra megtelik laseresekkel a világ szinte minden részéről, hogy részt vegyenek a SailCoach nemzetközi edzőtáborán, s akikkel a napi edzést követően Benjiék is összemérhetik tudásukat.

 

Eszes Bernadett

Örök szerelem ez a csodálatos sport Előző

Örök szerelem ez a csodálatos sport

Compass eseménynaptár Következő

Compass eseménynaptár