Siófok  14.4  •  5.2 kn       

Keszthely  11.9  •  6 kn       

Balatonfüred  14.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  14.4  •  5 kn       

Orfű  13  •  7 kn       

Velencei-tó  12.7  •  4.2 kn       

Tiszafüred  13  •  5.4 kn       

Mályi-tó  13.8  •  1.8 kn       

2024. május 06., hétfő

Ötödik lett Wild Joe!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Rolex Middle Sea Race versenyen a magyar csapat abszolút sorrendben az ötödik helyen futott célba!

Ötödik lett Wild Joe!

Kitűnően szerepelt a 606 tengeri mérföldes  Rolex Middle Sea Race-en az első magyar offshore verseyhajó a Wild Joe. Józsa Márton csapata  3 nap 2 óra, 59 perc és 11 másodperc alatt tette meg a Szicíliát kerülő versenytávot és a hetvenhárom hajó közül az abszolút 5. helyen futottak be a máltai célba.

A magyar csapat a versenytáv harmadánál a Messinai-szoroson a negyedik helyen vitorlázott, majd Szicília északi olalán visszaestek a nyolcadik helyre. Végig nagy harcban egy Volvo 70-essel és két TP52-essel a 2002-ben épült hatvanlábas, billenthető kieles versenyhajó végül visszakapaszkodott ellenfelei elé az ötödik helyre.

A csapat tagjai: Józsa Márton - skipper, Kelemen Tamás, Brett Perri (AUS), Palatinus Tibor, Goszleth Marcell, Németh Áron, D'Albini András, Aklan András, Adorján Csaba, Vígh András, Király Csaba, Galgóczi Tamás, Lukáts Csaba, Magyary-Kossa Zsolt és Pál István. 

A versenyt abszolút sorrendben az Esimit Europe 2 százlábas Maxi yacht  (az egykori Alfa Romeo 2) nyerte, a tavalyi győztes, hasonló kategóriájú brit ICAP Leopard előtt. Mögöttük a 2009-ben győztes Mills 68-as az Alegre futott be a harmadik helyen. A Wild Joe előtt a negyedik leggyorsabbként az orosz E1 (egykor Ericsson 1) Volvo 70-es ért célba.

A Wild Joe előnyszámításos rendzerben elért helyezése természetesen csak az utolsó befutó után derülhet ki. Ez nagymértékben attól is függ, hogy a leggyorsabb hajók célba érkezése után a pályán a szél gyengül vagy erősödik.

Öreghegyi Köd Kupa kiírása Előző

Öreghegyi Köd Kupa kiírása

Az utolsó idei verseny! Következő

Az utolsó idei verseny!