Siófok  26.6  •  5.8 kn       

Keszthely  25.3  •  3 kn       

Balatonfüred  26.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  26.9  •  6.2 kn       

Orfű  26  •  3 kn       

Velencei-tó  26  •  6 kn       

Tiszafüred  27.2  •  6 kn       

Mályi-tó  25.7  •  2.6 kn       

2024. július 27., szombat

A Sleepwalker és az Irókéz nyerte a kezek versenyeit

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Augusztus 15-én vasárnap rendezte az LVE a BL Apartments & Yachtclubban a III. Amatőr Egykezes és a II. Négykezes Vegyes-páros versenyeket. Az egykezesre 12 hajó, míg a páros versenyre 10 egység nevezett.

A Sleepwalker és az Irókéz nyerte a kezek versenyeit

A vasárnapi időpontra tekintettel idén csak Szigligetig ment mindkét mezőny. A 22 hajó délelőtt 10 órakor együtt rajtolt a Lelle előtti vízterületen. Az időjárás előrejelzés, dél körüli időpontban élénk déli szelet prognosztizált, ennek ellenére a mezőny északnyugati szélben rajtolt. A start után a szél felé vitorlázók, az északi part felé tendálók jártak jobban. Egy idő után nyugatiasodott a szél, de a várt szélerősödés elmaradt, sőt kora délután kifejezetten gyenge volt a szél. A SNEWI Sport jóvoltából minden hajóra GPS jeladó került és a szigligeti pályajel is kapott egy helymeghatározó jelölést. A GPS segítségével a partról is jól nyomon követhető volt a verseny és idén sokan figyelték ezt a fajta közvetítést.

Kevéssel délután két óra után tűnt fel  Boglár magasságában két bőszeles vitorla, az egyik piros, a másik kék színű volt. Rövid idő alatt kiderült, hogy az Irókéz és a Sleepwalker közeledik a cél felé. Elsőként a HUN 7-es 70-es cirkáló szelte át a célvonalat, majd öt perc múlva jött az új Nautic 370 Run. Az Irókéz a páros versenyt, a Sleepwalker az egykezest nyerte. A két élmenő után jöttek a Melges-ek és a Black Magic, a harmadik hullámban az Elliott és a 11mOD. Az első ys II-es hajó a Black Jack volt, a ys III-ban a Viktória jött az élen. Délutánra a célvonal környéke megtelt „nézőhajókkal” ami annak is köszönhető volt, hogy a célhajó személyzete a befutók közötti szünetben modellvitorlás edzést tartott. Fél órával a limitidő előtt futott be az utolsó hajó, a BL rozmárja, a B31-es Hvalross.

Az eredményhirdetés alkalmával a rendezők elmondták, hogy jövőre gondosabban választanak időpontot ezeknek a versenyeknek, külön és az eredeti távon rendezik a két regattát.
 
Egykezes eredmények
 
Páros verseny eredmények

 

Véget ért Tallinnban a Melges 24 Marinepool Világbajnokság Előző

Véget ért Tallinnban a Melges 24 Marinepool Világbajnokság

Formula 18 bajnokság Alsóörsön Következő

Formula 18 bajnokság Alsóörsön