Siófok  16.2  •  7.6 kn       

Keszthely  19.9  •  2 kn       

Balatonfüred  15.5  •  6.6 kn       

Balatonboglár  20.1  •  2.6 kn       

Orfű  19  •  13 kn       

Velencei-tó  20.1  •  13.7 kn       

Tiszafüred  19.3  •  5 kn       

Mályi-tó  19  •  5.5 kn       

2024. május 07., kedd

Haidekker Balázs és Nobilis Demeter az új bajnok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A fiatal almádi páros, Haidekker Balázs és Nobilis Demeter kettős győzelmével ért véget a 49er országos bajnokság Balatonalmádiban.

Haidekker Balázs és Nobilis Demeter az új bajnok

Az utolsó versenynap előtt igen szoros volt az állás, így a vasárnapi futamok rendkívül izgalmasnak ígérkeztek. Az első-második és a harmadik-negyedik helyen pontazonossággal álltak a versenyzők, s az első négy helyezett csupán két pontra volt egymástól.

Mivel a meteorológia délelőttre ígért több szelet, így reggel kilenc órára tűzte ki a rendezőség az első rajt időpontját, s 5-6 m/s-os DNy-i szélben négy kiváló futamot sikerült lebonyolítani. A fiatal almádi kettős, - akik a napot a harmadik-negyedik helyen kezdték meg pontegyenlőséggel Németh Ivánnal és Körtvélyesi Miklóssal s két pontra voltak a vezető Hamrák Péter-Gerlits Attila, valamint Ignácz Károly-Gereben Mátyás duótól - két futamgyőzelemmel indított, s vette át a vezetést, majd két második helyezéssel biztosította pozícióját. A második-negyedik helyezésekért azonban egészen a befutóig éles küzdelem folyt, melyből az utolsó futamon megszerzett futamgyőzelmével és több jobb helyezésének köszönhetően a Hamrák-Gerlits kettős került ki előnyösebben, s szerezte meg a második helyezést a Németh-Körtvélyesi páros előtt. Egyetlen ponttal szorult le a dobogó legalsó fokáról a tavalyi bajnok páros, Ignácz Károly és Gereben Mátyás, akiket az idei évben 49erbe ülő Czeizel Jonathán-Zentai Zoltán duó követett a rangsorban, míg a hatodik helyezést Sipos Ágoston és Damokos Attila szerezte meg.

A bajnokság négy versenynapja során végül kilenc futamot sikerült lebonyolítani a kezdeti széltelenségnek köszönhetően, ám az utolsó versenynap remek időjárása, s négy futama némiképp kárpótolhatta a versenyzőket.

Port Lacajban folytatódik a YST Előző

Port Lacajban folytatódik a YST

Egykezes és Négykezes egyszerre Következő

Egykezes és Négykezes egyszerre