Siófok  20.5  •  10.8 kn       

Keszthely  19.9  •  10 kn       

Balatonfüred  20.2  •  3.5 kn       

Balatonboglár  20.5  •  10.2 kn       

Orfű  22  •  4 kn       

Velencei-tó  22.6  •  12.7 kn       

Tiszafüred  20.7  •  7.9 kn       

Mályi-tó  22.3  •  6.9 kn       

2024. április 28., vasárnap

MVSZ segítség az árvízvédelemben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Vízimentő Szakszolgálattal és a Spartacus Vitorlás Egylettel összefogva 2010. június 6-én és 7-én egy hat hajóból, buszokból és felszerelésekből álló mentő csapatot küldött az árvízi terület egyik legjobban sújtotta térségébe, Felsőzsolcára.

MVSZ segítség az árvízvédelemben

A mentéshez merev aljú gumimotorosokra, utánfutókra, szállást is biztosító buszokra, megfelelő viharruházatra, több  napi élelemre, és az éjszaki munkához megfelelő világításra volt elsősorban szükség. A többek között Kerekes Kázmér, Kőváry István, Erdélyi Béla, Szalay Csaba, Bagyó Sándor alkotta egység vasárnap hajnalban ért a területhez, ahol a helyi katasztrófavédelem és rendőrség által koordinált mentési akcióba kapcsolódott be. A nappali és éjszakai árvízi mentés, a nagy sebességű víztömeg és a kiszámíthatatlan sodralékok miatt nagy tapasztalatot és körültekintést igényel.

A szervezett mentő egység indulásakor, még kb. 60-70 cm-es vízszínt emelkedést jósoltak a jelenlegi rekord vízszinthez, és a Tisza alsóbb szakaszaira is kritikus helyzetet jósoltak A Magyar Vitorlás Szövetség folyamatosan kapcsolatban áll a katasztrófavédelem illetékeseivel, és amennyiben ez indokolt, további mentőerők szervezését és küldését biztosítja. Hétfő estig előzetesen már több  balatoni és velencei tavi klub ajánlotta fel hathatós segítségét az esetleges további mentési munkában.

A Magyar Vitorlás Szövetség a mentő egység költségeinek fedezésére, ill. az árvízi károsultak megsegítésére a Fehér Szalag NJL Nagydíj nevezési eljárásakor adományokat gyűjt, melyet haladéktalanul továbbít a bajbajutottak számára.

Szél nélkül a Dragon EB Előző

Szél nélkül a Dragon EB

A II. Micro Magic OB végeredménye Következő

A II. Micro Magic OB végeredménye