Siófok  22.4  •  10.9 kn       

Keszthely  22.8  •  13 kn       

Balatonfüred  22.2  •  7 kn       

Balatonboglár  23.4  •  10.1 kn       

Orfű  24  •  6 kn       

Velencei-tó  25.6  •  11.1 kn       

Tiszafüred  22  •  7.7 kn       

Mályi-tó  23.4  •  8.1 kn       

2024. április 28., vasárnap

Idén is Bankár és Biztosítási Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2010. május 29-30-án immáron 10., illetve 14. alkalommal rendezik meg a Biztosítási és Bankár Kupát.

Idén is Bankár és Biztosítási Kupa

A vidám nyárindító hétvégén a hazai bank- és biztosítói szektor vezetői szállnak hajókba a győzelemért. Évről évre emelkedik a versenyen induló hajók száma, 1997-ben még csak hat hajó indult, mára több mint ötven hajó és négyszáz versenyző vesz részt a rangos versenyen, mely a Kenese Marina-Port Yacht kikötőből indul.

„Ha változik a szélirány és a szélerő, akkor arra reagálni kell. Az üzleti életben pedig sokszor változik.” – mondta Litkey Farkas többszörös Kékszalag bajnok, a verseny szervezője. Ezzel a mottóval vágnak neki a több mint 10 éve sikeres versenysorozatnak a hazai bank- és biztosítói szektor képviselői az előző verseny óta a pénz- és tőkepiacokon eltelt eseményekben gazdag időszakot követően. Az idei évben is nagy érdeklődés kíséri a versenyt: a hagyományokhoz híven rajthoz állnak a Kékszalag esélyes gyors hajók így a Raffica, az Avatar, a Principessa és a Sponsor Wanted, de ott lesznek a leggyorsabb és legsikeresebb klasszikus hajók is, mint a Nemere II., amely máig tartja a Kékszalag rekordot, négy egyéni és egy megosztott Kékszalag győzelme mellett. Indul a versenyen a hétszeres Kékszalag győztes Tramontana is, amely a legöregebb 8R yacht a világon. Ott lesz a vitorlás kupán a legendás Sirocco, amely idén ünnepli 63. születésnapját és a 2004. évi felújítást követően az egyik legszebb balatoni hajó, valamint indul a korelső Kishamis is, amely 111 éves és szintén büszkélkedhet egy Fehér Szalag győzelemmel. A vitorlás versenyen eddig csupán egyetlen hajónak sikerült a címvédés, a CIB Bank színeiben induló Pannóniának, így nagy kérdés, hogy idén sikerül-e dupláznia a tavalyi győztes Erste Biztosító csapatának. Egyedülálló módon 2009-ben először fordult elő, hogy egy csapat – az Erste Biztosító hajója – nyerte a Bankár és Biztosítási Kupát is.

A versennyel kapcsolatban Gecser Ottó a BROKERNET Investment Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a megváltozott piaci környezet ellenére is növekedni tudtunk, és a BROKERNET Csoport továbbra is kivétel nélkül megtarthatta azokat a kiemelt támogatási területeit, melyeket az elmúlt évek során kiépített. Ez a töretlen siker továbbra is remek lehetőséget biztosít számunkra, hogy a BROKERNET Sport Team minden tagja, így Litkey Farkas vitorlázó, és a Bankár és Biztosítási Kupa mára már hagyományos támogatói lehetünk. Az elmúlt másfél év hektikus pénz- és tőkepiaci hangulatában is sikerült növekedést elérnünk, új vállalatokat alapítottunk az ingatlan és az alapkezelői területen, illetve nemrégiben egy vezető biztosítási alkusz céget is akviráltunk. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy növekedésünkkel párhuzamosan a nevünkkel összekapcsolódó Bankár és Biztosítási Kupa mezőnye is évről évre gyarapszik. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján 2010-ben is egy színvonalasan megszervezett, izgalmas hétvégében lesz részünk.”

Ertl Pál, az UNIQA Biztosító Zrt. Igazgatósági tagja a következőket mondta a versenyt beharangozó sajtótájékoztatón: „Az UNIQA új generáció biztosítója, ami egyrészt azt jelenti, hogy újabb és újabb innovatív szolgáltatásokkal bővítjük biztosítási termékeink körét, másrészt azt takarja, hogy az egészségmegőrzésre, a prevenciós programokra is hangsúlyt helyezünk. A vállalati filozófiánk egyik alappillére a sport támogatása. Célunk hogy segítsük a hazai sportélet magas szintre emelését, valamint hosszú távú együttműködést alakítsunk ki tehetséges és szakmailag kiemelkedő sportolókkal, csapatokkal. Aktív szerepet vállalunk a vitorlássport támogatásában is, ezért büszkék vagyunk arra, hogy névadóként hozzájárulhatunk a színvonalas esemény megrendezéséhez”.

A versennyel kapcsolatos további részletek a www.bankarkupa.hu oldalon olvashatóak.

Spirit Kupa 2010. Előző

Spirit Kupa 2010.

Indul a minőségi szakmai regatták szezonja Következő

Indul a minőségi szakmai regatták szezonja