Siófok  16.1  •  4.1 kn       

Keszthely  16.9  •  4 kn       

Balatonfüred  15.8  •  4.4 kn       

Balatonboglár  16.9  •  4.1 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  17.4  •  2.3 kn       

Tiszafüred  15.2  •  3.1 kn       

Mályi-tó  14.5  •  3.7 kn       

2024. május 18., szombat

Hivatalosan is megkezdődik a balatoni vitorlásszezon!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Május 15-én, szombaton kerül sor a Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében az Impuls Leasing Nagydíj Évadnyitó Vitorlásversenyre, amely már hagyományosan a balatoni vitorlás évad nyitó rendezvénye.

Ezúttal 29 hajóosztály számára került kiírásra a nagyhajós túraverseny a Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred útvonalon. Idén először többtestű hajókkal is rajthoz lehet állni, ezért – hasonlóan a Kékszalagon betervezett rajthoz – már itt is külön szekcióban rajtolnak el az egytestűek, valamint a többtestűek és a liberák. A szombaton délben kezdődő nagyhajós versenyen több száz hajó indulására lehet számítani.
 
A nagyhajós versennyel párhuzamosan a Balatonfüred–Tihany hajózási útvonaltól nyugatra eső vízterületen kerül megrendezésre a kalóz és ifjúsági osztályok részére is a Balatoni Évadnyitó. A rendezőség 4 futam lebonyolítását tervezi szombaton és vasárnap.

A Balatoni Évadnyitó programja (balatonfüredi mólóhoz vezető területen):
10:00 – Térzene
10:30 – Vitorlás versenyzők felvonulása
10:55 – köszöntőt mond dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere; Straub Elek a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Laki Csaba, az Impuls Leasing igazgatóságának elnöke
A vitorlás évadot megnyitja: Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
11:05 – himnusz, nemzeti lobogó felvonása, a Balaton megkoszorúzása
12:00 – az Impuls Leasing Nagydíj Évadnyitó Vitorlásverseny rajtja

Springer Ferenc Emlékverseny Előző

Springer Ferenc Emlékverseny

Állásfoglalás a hajóadóról Következő

Állásfoglalás a hajóadóról