Siófok  26.6  •  5.8 kn       

Keszthely  25.3  •  3 kn       

Balatonfüred  26.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  26.9  •  6.2 kn       

Orfű  26  •  3 kn       

Velencei-tó  26  •  6 kn       

Tiszafüred  27.2  •  6 kn       

Mályi-tó  25.7  •  2.6 kn       

2024. július 27., szombat

Egis-Kereked Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Péntektől vasárnapig Csopakon rendezik meg a nagy hagyományokra visszatekintő Egis-Kereked Kupát, ami idén Grid nagydíjként kerül megrendezésre.

Három nap alatt 9 futam lebonyolítását tervezi a rendezőség, összesen 7 hajóosztályban. A pálya trapéz alakú lesz, amelyen kényelmesen elférnek az osztályok.
 
A téli felkészülések után sokan most találkoznak majd először a vízen, vannak, akik itt debütálnak majd új hajóosztályukban. Kétség kívül Vadnai Benjámin (BYC) szereplését övezi a legnagyobb várakozás, mindenki kíváncsi mire képes itthon új osztályában, a Laser 4.7-ben. A Gond Gergely-Szellem Balázs (THE) páros sikeres 420 éveik után idén már 470-ben folytatják a szereplést, az izolai versenyen már bemutatkoztak.
 
420-ban a Péch Fanni-Héjj Eszter (RIVE-THE) páros hazai debütálása már tavaly ősszel megtörtént, de a sok nemzetközi felkészülés és verseny után a szakemberek kíváncsian várják szereplésüket, hiszen az év vége felé a 470 osztály felé kacsingatnak.
 
Az utóbbi évek egyik sikerosztálya a Cadet, mely abszolút THE dominanciát mutat az elmúlt években. Új kormányosok jelentek meg a mezőnyben, és pár legénység is változott a hajókban.
 
Optimistben Benji távollétében Gyapjas Balázsnak (BYC) van a legnagyobb esélye, de megszorongathatja Péch Lóránd (RIVE) és öccse Balázs (BYC) is, ugyan úgy, mint Vadnai Jonatán (BYC). Az indulók száma várhatóan jóval meghaladja majd az ötvenet.
 
Az előrejelzések meleg időt, és gyenge, illetve közepes szelet ígérnek. Az első futam rajtja pénteken 11 órakor, szombaton és vasárnap 10 órakor a Csopak előtti vízterületen.

Megjelent a Compass Magazin legfrissebb száma Előző

Megjelent a Compass Magazin legfrissebb száma

Német Nyílt Soling Bajnokság Következő

Német Nyílt Soling Bajnokság