Siófok  15.5  •  7.8 kn       

Keszthely  13.9  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  9.6 kn       

Balatonboglár  15.2  •  6.7 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  15.5  •  9.7 kn       

Tiszafüred  12.8  •  5.7 kn       

Mályi-tó  16  •  3.7 kn       

2024. május 02., csütörtök

Silwell Kupa 2010

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idénnyitó Silwell kupát az Alba Regia SC vitorlás szakosztálya rendezte a hétvégén Agárdon.

Silwell Kupa 2010

Szombaton 4, vasárnap 2 futam került megrendezésre, az első napon délnyugati forgolódós 2-es, a másodikon déli 3-as 4-es pöffös, igazi tavaszias szelek fújtak.
 
Finn-ben 33-induló közül Pál Gaszton (BYC) érte el az első helyet, a második Huszár Géza (SIR) lett, aki idén már masters. Beliczay Márton (AR) is nyert két futamot, ő a harmadik helyen végzett. Az idei első finnes futamgyőzelem Pallay Tibor (THE) nevéhez fűződik. A junioroknál Haidekker Elemér (AYC, 7/1), Héjj Ádám (YKA, 11/2) és Vágó Ferenc (AR, 13/3) lett a sorrend.
 
Kalózban 17 egység közül a Németh Ferenc-Németh Andás (MAFC) egység nyerte meg a versenyt a dr. NyesteGábor-Berki Győző (BYC) által alkotta egység előtt, Huber András és Alibán András (PROLIGY VE) lett a harmadik.
 
Tomai Balázs (BYC) kilenc induló között lett a legjobb a lasereseknél. A második helyen Sulyok Miklós (AR), a harmadikon Péteri Gábor (AR) végzett. Eggyel kevesebb, nyolc induló volt a laser radialban, ahol Matis Ádám (VVSI) lett az első, Karé Réka (BYC), a tavalyi év Női Vitorlázója lett a második, és Bánki Richárd (VVSI) a harmadik. Szintén kilenc egység állt rajthoz a laser 4.7-ben, ahol Szabó Balázs (VVSI), Novoth Szilárd (VVSI) és Kenézy Mátyás (VVSI) végzett az első három helyen.
 
Az optimisteseknél kevesen voltak az agárdi szezonnyitón, mivel sokan éppen külföldön versenyeznek. A hat induló között ennek ellenére délvidéki és amerikai résztvevő is volt, ifiben Czövek Máté (VVSI), serdülőben Kovács Gergő (VVSI) nyert.

Wossalaék 2. helyen végeztek Előző

Wossalaék 2. helyen végeztek

XXIII. Pasquavela Regatta Következő

XXIII. Pasquavela Regatta