Siófok  21.6  •  4.3 kn       

Keszthely  21.9  •  4 kn       

Balatonfüred  21.3  •  8.7 kn       

Balatonboglár  22.3  •  1.2 kn       

Orfű  22  •  8 kn       

Velencei-tó  23.9  •  4.2 kn       

Tiszafüred  21.9  •  5 kn       

Mályi-tó  24  •  4 kn       

2024. május 04., szombat

48 nap alatt a Föld körül

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Tiszta, kék ég alatt úszott be Frank Cammas és legénysége által kormányozott Groupama 3 trimarán a Port du Chateau kikötőjébe.

48 nap alatt a Föld körül

 A helyi lakosok tapssal köszöntötték őket. A legénység megdöntötte a korábbi világrekordot, amit Bruno Peyron és csapata ért el 2005-ben: 50 nap, 16 óra, 20 perc és 4 másodperc. A trimarán csapat új rekordja 48 nap 7 óra 44 perc 52 másodperc. A legénységre még egy feladat vár, megküzdeni azzal a kérdés-áradattal, ami a közönségtől, a média képviselőitől és családtagjaiktól érkezik majd a következő napokban. Franck Cammas kapitány a következőképpen foglalta össze az elmúlt napok emlékezetes, érzelmekkel, humorral, és drámával fűszerezet pillanatait: „Benne volt a pakliban, hogy akár jobb időt is fussunk, de így legalább megmarad a lehetősége annak, hogy valaki megdöntse a rekordunkat. Számomra ez vonzóbb gondolat annál, hogy a saját eredményeinkkel harcoljunk legközelebb. Óriási megkönnyebbülés volt átsiklani a célvonalon. Remek idővel fejeztük be, jobbal, mint amit vártunk, miután egy nap hátránnyal keltünk át az egyenlítőn. Negyvennyolc napot tűztünk ki magunknak indulás előtt, ez volt a cél és ez elég kemény diónak bizonyult, mert korántsem mindig ideális körülmények között hajóztunk. Köszönhetően az északi féltekén uralkodó kedvezőbb körülményeknek sikerült felzárkóznunk és egy olyan idővel befejezni a kihívást, amire büszkék lehetünk. Sok időt és energiát fektettünk ebbe az utazásba, és kalandba, és most csodálatos érzés a végére érni. Mindez a kőkemény csapatmunkának és a Groupama-nak köszönhető, aki mindig hitt bennünk és mögöttünk állt. Csodálatos volt így rekordot dönteni!” Bruno Peyron, korábbi kupagyőztes gratulált, majd méltatta a csapatot és a szponzort. Kiemelte, hogy, milyen tudásra és együttműködésre van szükség a résztvevő felek között, hogy egy ilyen sikeres teljesítményt elérjünk.

21 vitorlás indul, 21 balatoni helyszínről Előző

21 vitorlás indul, 21 balatoni helyszínről

MM ranglista két verseny után Következő

MM ranglista két verseny után