Siófok  11.1  •  12.5 kn       

Keszthely  10.9  •  9 kn       

Balatonfüred  10.8  •  7.8 kn       

Balatonboglár  10.8  •  12.5 kn       

Orfű  11  •  9 kn       

Velencei-tó  14.2  •  13.2 kn       

Tiszafüred  12.8  •  6.9 kn       

Mályi-tó  12.3  •  9.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

Petíció az MVSZ-hez

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Honlapunkról is elérhető az a nyílt levél, melyet balatoni vitorlás egyesületek írtak az MVSZ elnökségének.

Petíció az MVSZ-hez

Magyar Vitorlás Szövetség
Elnöksége részére
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.


Tisztelt Elnökség!

Alulírottak, mint a 2/2009.10.27. sz. MVSZ elnökségi határozat érintettjei, tagszervezetek az alábbi nyilvános felhívást tesszük:

1. Az elnökség vonja vissza a 2/2009.10.27. sz. határozatát. Tekintettel, hogy a határozat előkészítetlen, megalapozatlan és a tagság, jelentős része elutasítja azt.
2. Az elnökség kezdjen tárgyalásokat a nagyhajós vitorlásversenyeket rendező tagszervekkel és alakítson ki széleskörű konszenzust a vitorlásversenyek után fizetett bármilyen támogatás tárgyában.
3. Bármilyen nagyhajós versenyrendezésből – beleértve az MVSZ rendezésű versenyeket, pl.: Kékszalag, stb. – eredő támogatási rendszer bevezetése esetén az abból származó bevétel csak és kizárólag az utánpótlásra legyen fordítható.
4. A támogatást vállaló szervezetek köztük az MVSZ is, hozzanak létre egy elkülönített alapot, például a Vitorlázó Utánpótlásért Alapítványt, amely kizárólagosan kezeli a támogatási összegeket.
5. A tárgyalások során az elnökség mutassa be a tagságnak, a szövetség gazdálkodásának válságkezelő tervét és rendszerét illetve az abból fakadó kényszerhelyzetet, ami a jogdíjak bevezetéséhez, mint egyetlen megoldáshoz vezetne.
6. Ha a 2010. évre vonatkozóan bármilyen új nagyhajózásból származó utánpótlás támogatási rendszer bevezetésre kerül, úgy az abból befolyt összegek csak az MVSZ költségvetési tervében meghatározott utánpótlásra fordítandó pénzeszközökön felül kerüljenek felhasználásra. Ellenkező esetben nyilvánítsa ki a 2009. május 28. napján hivatalba lépett elnökség, hogy a 2010. évre vonatkozóan nem tudja előteremteni a szükséges költségvetési fedezetet az utánpótlás finanszírozására.

Kelt, 2009. december 4.
 

A levél ide kattintva elérhető

Akik eddig a petíciót aláírták:

Lellei Vitorlás Egylet
Fonyódi Vitorlás Egylet
Fonyódi Kormoránok VE
Vizisport és Vitorlás Egyesület Balatonföldvár
Siófoki Vizi Sportkőr
BLYC Kft.

Yardstickból a One Designba Előző

Yardstickból a One Designba

Karibi vitorlázás kedvezményes áron! Következő

Karibi vitorlázás kedvezményes áron!