Siófok  17.9  •  3.9 kn       

Keszthely  19.9  •  5 kn       

Balatonfüred  17.2  •  3.9 kn       

Balatonboglár  21.1  •  4 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  20.5  •  2.9 kn       

Tiszafüred  15.4  •  0.5 kn       

Mályi-tó  17.9  •  1.8 kn       

2024. május 19., vasárnap

J24 Európa-bajnokság 3. nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Európa-bajnokság második versenynapján ismét három futamra került sor, amelyeket a magyar csapat remek eredményekkel fejezett be, így jelenleg a hetedik helyen áll az összetettben.

Mivel kedden nem került sor futamra, a rendezők egy spontán esti bulival igyekeztek kárpótolni a versenyzőket. A jó hangulatú szórakozás után reggel vágyakozó tekintetek nézték a tükörsima vizet, és amikor egy kis frissülés érkezett a kikötőbe, a versenyzők a zsűrinél gyorsabban reagálva kimentek az öbölbe vitorlázgatni. Nem sokkal később aztán a rendezők kitűzték a pályát, igaz ugyan, hogy messzebb a kikötőtől, mint eddig, a kreutz bóját pedig az egyik állomásozó tanker mellé tették ki, hogy felélesedjen mellette a szél. Az első futamot teljes káosz jellemezte, harminc fokos szélfordulókkal és két pályamódosítással. Litkey Farkas és legénysége hetediknek futott be az első futamban, amelyben az addig vezető német hajó nem kis meglepetésre csak a 25. helyen ért célba.
 
A második futamban már egyenletesebb szél fújt, ekkor a magyar csapat harmadikként vette az első bóját. A pályán álló tanker egyre nagyobb taktikai szerepet kapott, mivel a szél egészen érdekesen viselkedett körülötte. Az első és a második futamot is az angol csapat nyerte meg, és mivel a negyedik helyen célba ért német hajót utólag kizárták, az eredetileg ötödik helyen végzett magyar egység egy negyedik hellyel erősítette meg az összetettbeli pozícióját.
 
A harmadik futamot általános visszahívással kezdte a mezőny, majd a második rajtnál Litkey-ék a bal oldalon elsőnek rajtoltak. A bóját is elsőként vették, szorosan mögöttük érkezett a német csapat, de aztán a lenti kapuban rossz oldalt választottak, és egy újabb negyedik helyet sikerült elérniük. A rendezők megpróbáltak elindítani egy negyedik futamot is, de azt végül a rajt után nem sokkal a gyengülő szél miatt lelőtték. A Naviscon hat futam után már a hetedik helyre jött fel az összetettben.
 
Eredmények a második versenynap után

MVSZ határozatok: kordába szorított versenyrendezők Előző

MVSZ határozatok: kordába szorított versenyrendezők

Szoják és Szentiványi között dől el a főtitkári szék sorsa Következő

Szoják és Szentiványi között dől el a főtitkári szék sorsa