Siófok  17.2  •  4.9 kn       

Keszthely  13.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.2  •  3.6 kn       

Orfű  17  •  5 kn       

Velencei-tó  16.5  •  6.1 kn       

Tiszafüred  14.9  •  3.5 kn       

Mályi-tó  15  •  4.8 kn       

2024. május 30., csütörtök

Vadnai ismét győzött Koperben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Elkezdődött a magyar optimist válogatott felkészülési időszaka a jövő évi versenyekre, és mindjárt egy rangos nemzetközi versenyen egy 1. és egy 2. hellyel tértek haza.

Hat nemzet 140 versenyzője vett részt Koperben az opimist versenyen. A magyar válogatott mellett az osztrákok is teljes kerettel képviselték magukat, mivel számukra egyben ranglista versenynek is számított az esemény. A kétnapos versenyen összesen négy futamot tudtak megrendezni, szombaton még 3-as nyugati szél, vasárnap viszont már 6-7-es északi bora fújt helyenként 25-30 csomós befújásokkal. Vadnai Benjámin (BYC), aki a tavalyi versenyt megnyerte, a négyből három futamban az első helyen végzett, egy alkalommal viszont rossz oldalt választott és a 11. pozícióban ért célba. Mivel azonban ezt az eredményét kiejtette, maximális teljesítménnyel nyerte meg idén is a versenyt. Gyapjas Balázs (BYC) az 5., Varga Dániel (BYC) pedig a 7. helyet érte el, a kicsik mezőnyében Vadnai Jonatán (BYC) ezüstérmet szerzett!

Az idei Európa-bajnokságon második helyet szerzett Bejnámin egyébként igen mozgalmas ősz elé néz. A jövő hétvégén Spanyolországban versenyez majd Gyapjas Balázzsal együtt, ugyanis a spanyolok meghívták egy 10-15 nemzet részvételével megrendezésre kerülő kontinensviadalra. November elején a balatoni edzőtábort követően Isolában áll rajthoz egy versenyen, november végén pedig Malaysiába utazik a fiatal optimistes, ahol egy tíznapos nemzetközi tréninget követően rajthoz áll az Ázsia Bajnokságon, amely a világ élmezőnyét vonultatja fel egy igen erős versenyen. Az őszi felkészülés december 20-án ér véget, reméljük Benji rengeteg élménnyel és sok hasznos tapasztalattal tér majd haza, hogy jövő ismét remek formában versenyezze végig az évadot!

Felkerült az Őszi Regatta versenykiírása Előző

Felkerült az Őszi Regatta versenykiírása

Verbuválódnak a csapatok a hétvégére Következő

Verbuválódnak a csapatok a hétvégére