Siófok  15.5  •  0.1 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  15.6  •  2.1 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  16.2  •  9.5 kn       

Tiszafüred  13.8  •  8 kn       

Mályi-tó  13.4  •  10.9 kn       

2024. május 07., kedd

Egy magyar hajó az Arany csoportban a Dragon EB-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A selejtezők után egy magyar egység az Arany csoportban, az első 53 hajó között folytathatja a versenyzést a Dragon hajóosztály St.-Tropez-i Európa-bajnokságán.

Egy magyar hajó az Arany csoportban a Dragon EB-n

A 106 hajót felvonultató mezőnyben a Gömbös Lóránd, Detre Szabolcs, Kiss Tamás felállású egység a Jampec nevű hajóval a 41. helyen áll. A Conseuro44 Lukáts Ákos kormányzásával 64., a Náray Vilmos vezette Fjord 97. Az Európa-bajnoki cím legnagyobb esélyese a német Markus Wieser, aki egy ukrán felségjelű hajóban vezeti a mezőnyt, második a szintén ukrán Jevgenyij Braszlavec, harmadik a magyar bajnokségokról jól ismert Vincent Hoesch-sel felálló német hajó.

A körülmények nem kedveztek igazán a dragonosoknak, hiszen a St.Tropez-i öböl elég keskeny, így a mezőnyt kisebb flottákra bontva kellett megrendezni a selejtező futamokat. A négy csoport egymás elleni körmérkőzéséből a magyarok között a Jampec-csapat került ki a legjobban, akik minden futamukban 20-25. közötti helyen végeztek, így a legjobbak között várhatják a folytatást. A szél szerdán kimondottan gyenge, csütörtökön eleinte közepes, később ismét gyenge volt.

A körülmények Wieseréket nem nagyon zavarták, minden futamukban az élen végeztek, így nyugodtan várhatják a folytatást. Jól teljesített a néhány héttel ezelőtt világbajnoki címet nyerő dán Höj-Jensen is, aki a negyedik helyen áll. Sajnos nem túlzottan jók a meteorológiai előrejelzések, túl sok szélre nem számíthatnak a résztvevők, így elképezelhető, hogy az eredetileg kiírt hét helyett kevesebb befejezett futam után lehet majd csak eredményt hirdetni.

Kormorán Kupa eredmények Előző

Kormorán Kupa eredmények

Megkezdődött az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Következő

Megkezdődött az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság