Siófok  18.8  •  19 kn       

Keszthely  20.1  •  15 kn       

Balatonfüred  18.5  •  19.2 kn       

Balatonboglár  18.8  •  19.5 kn       

Orfű  20  •  15 kn       

Velencei-tó  19.1  •  17.7 kn       

Tiszafüred  17.2  •  9.1 kn       

Mályi-tó  15.2  •  10.9 kn       

2024. március 29., péntek

Duplázott a Jampec

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Gömbös Lóránd és csapata nyerte az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságot, valamint a Koronás Pannnónia Dragon Kupát.

Duplázott a Jampec

Ideális vitorlás időben zajlott le a háromnapos Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság, a hajóosztály második legrangosabb idei versenye. A 2010-es Európa-bajnokság helyszínén, Balatonkenesén kegyeibe fogadta az időjárás a versenyzőket és a szervezőket, ugyanis kellemes szélviszonyok között sikerült lebonyolítani a tervezett hét futamot. A szezon eddigi megmérettetéseihez hasonlóan, ezúttal is rendkívül izgalmas csatákat vívtak egymással az osztály egységei. A flottabajnokság győztese a mindvégig kiegyensúlyozottan szereplő, négy futamgyőzelmet arató Jampec lett. Gömbös Lóránd és csapata megérdemelten lett a flotta legjobbja, de nincs oka a szomorkodásra a bajnok Conseuro 44 csapatának sem, hiszen Lukáts Ákosék mindössze egy ponttal lemaradva a második helyen végeztek. A dobogó legalsó fokára a Nedbál Noel kormányozta Atlantisz legénysége állhatott fel. A klasszikus, tehát 1973 előtt épített dragonok közül ezúttal is kiemelkedett a Nemecsek csapata, amely összetettben a kilencedik helyen végzett, de a klasszikusok külön versenyét toronymagasan nyerte meg. Ebben az értékelésben a Yorikke lett a második és a Halidor végzett a harmadik helyen.

Az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság volt a Koronás Pannónia Dragon Kupa második fordulója is, aminek leginkább a Jampec legénysége örülhetett, ugyanis a flottabajnoki cím mellett a Magyar Cukor Zrt. által évek óta támogatott sorozat végső győztesének járó trófeát is begyűjtötték. Itt is a Conseuro 44 lett a második, míg a harmadik helyen a Dr. Tenke Péter kormányozta 7Arts végzett.

Egyedülálló kezdeményezéssel, a három futamra kiírt csapatbajnoksággal ünnepelték a dragonosok a hajóosztály 80 éves évfordulóját. A viadalt közvetlenül a flottabajnokság után bonyolították le a szervezők. és a Nirvána, Fjord, Conseuro 44 trió győzelmével zárult az osztály első csapatversenye.

Több szempontból is sikeres hétvégén vannak túl a hazai dragonosok, hiszen tíz nagyon izgalmas és változatos futamot teljesítettek, mindezt remek szélviszonyok és kiváló szervezés mellett. A flottabajnokság remek „ráhangolódást” és felkészülést jelentett annak a három egységnek (Jampec, Conseuro 44, Fjord), amely hazánkat képviseli az októberben, St.-Tropezban esedékes Európa-bajnokságon. Ezen kívül a szervezők is fontos tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, ami pedig azért fontos, mert a következő kontinensviadal házigazdája Balatonkenese lesz, és rohamosan közeledik a 2010. június 5-i dátum, amikor a világ egyik legelegánsabb hajóosztályának képviselői számára megkezdődik az első Közép-Kelet-Európáűban rendezett Európa-bajnokság.

 

Finn OB_1. nap Előző

Finn OB_1. nap

WING Asso Európa Bajnokság Balatonfüreden Következő

WING Asso Európa Bajnokság Balatonfüreden