Siófok  8.8  •  2.2 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  8.5  •  2.4 kn       

Balatonboglár  8.8  •  1.3 kn       

Orfű  •  23 kn       

Velencei-tó  7.5  •  11.2 kn       

Tiszafüred  7.9  •  19.1 kn       

Mályi-tó  8.3  •  13.5 kn       

2024. március 29., péntek

Vegyes páros vitorlázás

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A teniszben az asztaliteniszben létezik vegyes-páros verseny, ennek apropójából találták ki a szervezők a vegyes-páros vitorlázást.

Vegyes páros vitorlázás

Létezik egykezes és négykezes verseny és most már ezek mutációja a vegyes-páros vitorlásverseny is. A vegyes párost, egy hölgy és egy úr alkotják, így akár házaspárok is rajthoz állhatnak a családi túrahajóval. Persze lehetőség van arra is, hogy két képzett vitorlásversenyző alkossa a vegyes párt.

Augusztus utolsó hétvégéjén, szombaton tervezték megtartani a versenyt a Balatonlelle – Zánka – Balatonlelle – Szigliget – Balatonlelle távon. A hírekben lehetett hallani az időjárási front érkezéséről, de nem gondolta senki, hogy ilyen agresszív belépővel éri el a Balaton térségét. A szombaton 10 órára kiírt rajtot először 11 órára halasztotta a rendezőség, majd – látva a délben még inkább erősödő viharos szelet – a halasztás lobogó alá felkerült a halasztás a következő naptári napra jelzés is.

Vasárnap jól vitorlázható időben rajtolt a mezőny, senki nem gondolta, hogy a szombati nap időjárása és a vasárnap délelőtt után, Badacsony körül még „lavórban” is fog üldögélni a mezőny jó része. A másnapra halasztás mellett, pályamódosításra is sor került, a versenyt a Lelle – Révfülöp – Badacsony – Lelle távon rendezték meg.  Volt a mezőnyben 11 mOD, Elliott 770 és J24-es, csakúgy mint Bavaria, Dufour, FPC vagy Folkeboat. A Slim Jimm nevű hajón a rajt után történt egy baleset, Kövendi Dénes a hajó lúvoldalán rálépett egy kötélre és megcsúszva rázuhant a túloldali hablécre. A baleset következtében eltört egy bordája, de ennek ellenére Zsófi lánya segítségével végigcsinálta a 9 és félórás versenyt és még a dobogóra is felsegítették, hogy a megérdemelt trófeát átvehesse. Jobbulást kívánunk, Dénes!

A versenyt Fazekas László és Berecz Tímea nyerték a Bernát nevű Elliott 770-essel, megelőzve a Somos Zsolt – Bari Boglárka és a Sáfián László – Barabás Éva párosokat.

Eredmények

Kutics és  csapata nyerte az Avis Leasing Pénteki Regatták döntőjét Előző

Kutics és csapata nyerte az Avis Leasing Pénteki Regatták döntőjét

Felkerült a IV. Szigliget Aqua Kupa versenykiírása Következő

Felkerült a IV. Szigliget Aqua Kupa versenykiírása