Siófok  6.6  •  5.7 kn       

Keszthely  6.9  •  3 kn       

Balatonfüred  6.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.4  •  5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.3  •  8.3 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  6.8  •  6.6 kn       

2024. április 24., szerda

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Alig egy hónap van hátra az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság rajtjáig.

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Az októberben rajtoló V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (V. MTNB) szervezője, az Adriatic Challenge, gőzerővel készül, hogy a tavalyinál is magasabb színvonalú versenyt és parti rendezvényt nyújtson azoknak a vitorlázóknak, akik úgy döntenek, hogy tengeri körülmények között is megméretik magukat, azaz megküzdenek a Magyar Köztársaság bajnoki címéért.

Dumaszínház vízen és szárazföldön
Az Adriatic Challenge a parti rendezvény színvonalát azzal emeli, hogy minden estére kellemes, szórakoztató műsort kínál a bajnokság résztvevőinek. Ezért összeállt a Dumaszínház Sailing Team, az Asso hajóosztályban versenyző Paksi Álmossal a kormánynál. Ezt a csapatot, többek között, a Dumaszínház azon jeles előadóművészei alkotják, akik ugyan nem versenyvitorlázók, de nem is teljesen kezdők. Így a napi futamok után Kiss Ádámnak, Hadházi Lászlónak, Benk Dénesnek és Szupkay Viktornak még marad ereje egy esti fellépésre, hogy jókedvre derítse a mezőnyt.

Tuss Miklós harcba száll a Bavaria 42 Match osztályban
Tuss Miklós a mezőny legidősebb kormányosa a tavalyi bajnokságon toronymagasan nyerte a Salona 37 R osztály versenyét. A kísérletező kapitány idén a Bavaria 42 Match hajóosztályt választotta. Elmondása szerint több oka van ennek a döntésnek. „Az Adriatic Challenge Tavaszi Regattán kipróbáltuk ezt a hajót, elégedettek voltunk. Balszerencsénkre viszont kizártak két jó helyezésünket, így elvárásainkon alul teljesítettünk. Az októberi tengeri bajnokság remek alkalom lesz számunkra egy kiélezett küzdelemre az élharcosokkal szemben.” – összegezte döntését a többszörös Kékszalag győztes vitorlázó. A csapat managere, Puskás Ervin, is erre a haj&oacu te;osztályra szavaz, mert szerinte ez az úgynevezett „király” kategória, így nagyobb az értéke itt egy győzelemnek. A csapat háza táján azonban megoszlanak a vélemények, páran maradnának a Salona 37-nél, mert jobbnak tartják azok verseny tulajdonságait. A manager azonban döntött, a SpiriTuss Sailing Team biztos résztvevője a Bavaria 42 Match osztálynak.

Litkey Árpád a tengeren a balatoni nagyhajós csapatával
Litkey Árpád újonc kapitányként érkezik októberben Biográdba, eddig kormányosként még nem vett részt a Magyar Tengeri Bajnokságok felnőtt versenyeinek történetében. A rangos Melges osztályban is kiemelkedő eredményeket produkáló vitorlázó idén egy balatoni nagyhajós csapattal is versenyez. „Presztízs eseménynek tartjuk a tengeri bajnokságot és mivel ebben az évben minden úgy jött össze, hogy nem ütközik az V. MTNB számomra fontos, más osztályversenyekkel, úgy éreztük a balatoni csapatommal, hogy mindenképp ott a helyünk az októberi viadalon.”  - mondta a tavasszal még Star kategóriában versenyző Litkey.

Detre idén a Dragon-t választja
Nehéz döntést kellett meghoznia az Asso Európa bajnok Detre Szabolcsnak. Mivel jövőre Magyarország ad otthont a Dragon hajóosztály Európa Bajnokságnak, így a Detre Sailing Team minden erejével erre koncentrál és egyetlen Dragon versenyt sem hagy ki versenyprogramjából. Az idei Dragon EB teljesen egybeesik az V. MTNB-al, így Detrééknek választaniuk kellett. „Ha nem egy időben lenne a két verseny, akkor sem biztos, hogy elmennénk az V. MTNB-ra, mert olyan magas színvonalú a mezőny, hogy teljesen külön felkészülést igényelne. Nagyon komolyan kell venni a magyar tengeri bajnokságot, nem lehet csak úgy odamenni, mert nagyon erősek a vetélytársak, jól felkészültnek kell lenni.” – nyilatkozta az olimpikon vitorlázó.

IV. FGF Közmű Kupa Előző

IV. FGF Közmű Kupa

Ifjúsági OB - 1. nap Következő

Ifjúsági OB - 1. nap