Siófok  12.2  •  10.4 kn       

Keszthely  11.9  •  6 kn       

Balatonfüred  11.9  •  5.2 kn       

Balatonboglár  11.5  •  6.8 kn       

Orfű  11  •  5 kn       

Velencei-tó  10.8  •  9.1 kn       

Tiszafüred  11.6  •  6.4 kn       

Mályi-tó  11.8  •  6.9 kn       

2024. április 20., szombat

Arany- és bronzérem optimistben!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

260 versenyző részvételével rendezték meg az olaszországi Garda-tavon az optimist versenyzők számára a Trofeo Simone Lombardi elnevezésű versenyt.

Arany- és bronzérem optimistben!

A 12 éven aluliak között 90, a junioroknál 170 kis vitorlázó indult a versenyen, az utóbbi korosztályban kilenc optimistes képviselte Magyarországot és a Balatonfüredi Yacht Clubot.

A nyolc futamból hatot magyar versenyzők nyertek meg, és az első tízben összesen három magyar optimistes végzett. Jól kezdtek a gyerekek már az elején, az első futamot Gyapjas Balázs nyerte meg, a második helyen pedig Vadnai Benjámin és Gyapjas Zsombor futott be. Balázs egyébként a német Sail Support Service-től az idén egy évre ajándékba kapott hajóval szerezte meg a győzelmet az olasz versenyen.

A csapat egy külön erre a versenyre kidolgozott taktikát választott, amelyet Perényi Miklós, a BYC edzője részletezett: „A Garda-tavon nem könnyű versenyezni, mert folyamatosan figyelembe kell venni a szelet. Emellett pedig – nem is gondoltam volna – hogy a tavon áramlás is van, méghozzá nem is kevés. Szombaton volt igazán nehéz a bójakerülés, mert többször nagyon közel kellett menni a parthoz, és ott fokozottan érvényesültek az áramlások miatti nehézségek. Jól is kellett rajtolni a futamokban, úgyhogy sok mindenre kellett figyelni.”

A magyar csapat az arany és a bronz érem mellett a csapat trófeát is megnyerte, így sűrűn lengett a magyar zászló a Garda-tavon a hétvégén.

Végeredmény:
1. Gyapjas Balázs (BYC) 12
2. Russo Cirillo Francesca 28
3. Vadnai Benjámin (BYC) 32

7. Gyapjas Zsombor (BYC) 55
22. Varga Dániel (BYC) 106
41. Takács Levente (BYC) 173
55. Tóth Levente (BYC) 202
112. Galgóczy Tamás (BYC) 331
131. Varga Sophie (BYC) 394
134. Tóth Márton(BYC) 399

Teljes végeredmény

A Rozsnyay-Czeizel páros lett a legjobb magyar egység az EB-n Előző

A Rozsnyay-Czeizel páros lett a legjobb magyar egység az EB-n

Nagyhajós Országos Bajnokság II. Következő

Nagyhajós Országos Bajnokság II.