Siófok  7.7  •  2 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  7.4  •  5.2 kn       

Balatonboglár  7.5  •  2.7 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  4.8  •  1.1 kn       

Tiszafüred  3.9  •  1.3 kn       

Mályi-tó  5.9  •  2.2 kn       

2024. április 26., péntek

18 nemzet vitorlázói indulnak Finn Junior VB-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A világverseny nevezése lezárult, 18 nemzet 51 junior vitorlázója indul a világbajnoki címért.

18 nemzet vitorlázói indulnak Finn Junior VB-n

A legnépesebb 8 vitorlázóval a lengyel csapat érkezett. Őket követik hat egységgel a csehek, a görögök és a németek egyaránt 4-4 vitorlázót neveztek, de érkezett amerikai és brazil versenyző is. A hazai pálya előnyeit kihasználva 11 magyar egység méretteti meg magát a nemzetközi viadalon. A hivatalos nevezés lezárult, a hajók felmérése is megtörtént.

A hajókat kísérő edzőmotorosok is már a vízen várják a szombati hivatalos próbafutamot. A versenyzők többsége kihasználta az ideális időjárási viszonyokat, és a 4-5 m/s-os É-ÉNY-i szélben megtapasztalhatták a balatoni vitorlázási körülményeket. A 9 futamosra tervezett VB augusztus 1-jén szombaton próbafutamokkal indul, az első hivatalos verseny rajtja pedig, augusztus 2-án vasárnap 10.00 órakor várható.

A verseny főtámogatója a magyar Pata Boats, amely 20 éve gyárt kiváló minőségben finn hajókat. A VB győztese egy éves használatra kap egy új, teljesen felszerelt PATA finn dingit. A gyártó bízik abban, hogy a fiatalok is megkedvelik ezt a márkát.

A verseny helyszíne a balatoni vitorlásélet fővárosa Balatonfüred. A sportrendezvény lebonyolításához Balatonfüred város Önkormányzata is támogatást nyújt, a város vezetése elkötelezett támogatója a vitorlás sportnak.

Augusztus 2-án Amatőr Egykezes Előző

Augusztus 2-án Amatőr Egykezes

420 előverseny és 470 OB 1. nap Következő

420 előverseny és 470 OB 1. nap