Siófok  9.4  •  2.3 kn       

Keszthely  6.9  •  0 kn       

Balatonfüred  9.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  8.9  •  3 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  8.5  •  3.1 kn       

Tiszafüred  8.6  •  1.8 kn       

Mályi-tó  7.3  •  1.5 kn       

2024. április 26., péntek

Elindult a Groupama 3 trimarán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Franck Cammas és legénységének célja, hogy elsőként teljesítsék 4 napon belül a távot New York és Lizard Point között.

Elindult a Groupama 3 trimarán

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt több mint három hetet kellett várnia a világ leggyorsabb vitorlás hajójának, hogy Franck Cammas kapitány vezetésével július 29-én, 20 óra 12 perckor nekivághasson saját korábbi Atlanti-óceán átszelési rekordjának megdöntésére.

A kapitány a három hét alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot a csapat meteorológiai tanácsadójával, Sylvain Mondon-nal és a Groupama 3 navigátorával, Stan Honey-val, hogy időben megszervezhessék a legénység New York-ba érkezését, amint az időjárás lehetővé teszi az indulást. A Groupama 3 trimarán készenléti szervezetének köszönhetően ugyanis a legénységnek nem kellett július 7-e óta az Egyesült Államokban tartózkodnia. Minden reggel 10 órakor informálták őket a legfrissebb időjárási helyzetről, így amikor a lehetséges indulás időpontja 48-72 órán belülre szűkült, a legénység készen állt, hogy 24 órán belül az indulás helyszínére érkezzen.

A meteorológiai tanácsadó szerint nagy feladat lesz megdönteni a korábbi rekordot, melyet a Groupama 3 trimarán 2 évvel ezelőtt állított fel azzal, hogy 100 órán belül 29,2 csomós sebességgel szelte át az Atlanti-óceánt.

”Hihetetlen érzés átélni a rekordot jelölő számokat a valóságban a Groupama 3 trimarán fedélzetén, a nyílt vízen. Többek között ezért indult újra rekordkísérleti útra a vitorlás. A sebesség, az adrenalin és maga a kihívás, amit az óceán átszelése jelent, varázslatos élmény.” – mondta Franck Cammas.

A Groupama 3 legénysége új tagokkal bővült:
1. Franck Cammas
2. Stève Ravussin
3. Frédéric Le Peutrec
4. Ronan Le Goff
5. Bruno Jeanjean
6. Loïc Le Mignon
7. Lionel Lemonchois - a Route du Rhun bajnoka
8. Bernard Stamm - a Velux Five Oceans egyéni földkerülő vitorlásverseny bajnoka
9. Stan Honey - a Volvo Ocean Race győztes navigátora az ABN AMRO hajón
10. Olivier Mainguy

Pata Boats Finn Junior VB Előző

Pata Boats Finn Junior VB

Augusztus 2-án Amatőr Egykezes Következő

Augusztus 2-án Amatőr Egykezes