Siófok  6.6  •  12.9 kn       

Keszthely  5.9  •  16 kn       

Balatonfüred  5.8  •  10.4 kn       

Balatonboglár  6.2  •  12.9 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  •  9.7 kn       

Tiszafüred  8.7  •  5.4 kn       

Mályi-tó  9.5  •  2.4 kn       

2024. április 24., szerda

OD hétvége, Asso, Sudár és Scholtz nélkül

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Sajnos annak ellenére, hogy még tavaly megállapodás született a one design osztályok között, hogy az OD Trophy sorozat 5 állomásra bővül és az év negyedik versenyét Lellén a BL Apartments & Yachtclubban rendezik, három osztály nem jött el a BL-ben rendezett versenyre. Talán majd jövőre …

OD hétvége, Asso, Sudár és Scholtz nélkül

A nemzetközi one design osztályok vitték a prímet az LVE OD Kupán, nagyon komoly J24-es és Melges 24-es mezőny jelent meg. Nem lehet panasz az Elliott osztály aktivitására sem és természetesen voltak szép számmal 8mOD hajók is az első lellei ODT-n.

Az öt futamra kiírt verseny valamennyi futamát sikerült megrendezni a két nap alatt. Szombaton 4-es, 5-ös északi szélben három, míg vasárnap 2-es, 3-as nyugatiban két futamra került sor.

A legnépesebb J24-es mezőnyben, az olasz bajnokságon edződött BYC Fanatics, Hercsel Erikkel a kormányánál, három futamgyőzelemmel és egy második hellyel simán győzött, osztálykapitányhoz méltó határozottsággal. A második és harmadik helyen pontazonossággal álló csapatok közül a Kirowski-s Kovács Zoltán és csapata nyakába kerültek az ezüstérmek, míg a bronz medálok a Nord Telekom csapatához vándoroltak. A negyedik helyre szorult hajó kuriózumnak számított, mivel az Adrián nyaraló Székely Antal helyett az Imi Jé-t ezúttal Beliczay Péter kormányozta. Tekintve, hogy idén az Imi Jé hemzseg a Compass magazinos reklámoktól, így mondhatjuk, hogy ezen a hétvégén a Sailing.hu irányította a Compass magazint.

A Melges mezőnyben szorosabb verseny alakult ki a dobogós helyekért, mely végül a Proximos Kelemen Tamás győzelmével ért véget. Második lett a Litkey Árpáddal megerősített, Vékony István által vezetett hajó, harmadik helyre megérkezett a Favonius, Nagy Zsolt Csaba és csapata.

A nyolcasok között négy futamgyőzelemmel a Raiffeisen.hu, Pfeningberger Andrással a kormányánál egyértelmű győzelmet aratott, megelőzve a Kulcsár Sándor féle 8One és a Stankovics Tamás irányította Kész-Montana egységeket.

Az Elliottok között a Nomád, Bernát, Pegazus sorrend alakult ki a végére. Baranyai Lajos három futamgyőzelme elegendő volt a dobogó legfelső fokához.

Összességében elmondható, hogy kiváló vitorlázóidőben élvezetes verseny volt a vízen és színvonalas vendéglátás a parton. Remélhetőleg jövőre többen kedvet kapnak és ellátogatnak a második lellei LVE OD Kupára.

Eredmények

Képek

 
 

Vadnai ezüstérmes! Előző

Vadnai ezüstérmes!

Soling Masters világbajnokság Következő

Soling Masters világbajnokság