Siófok  15.5  •  8.3 kn       

Keszthely  17.7  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.3  •  7.4 kn       

Orfű  16  •  9 kn       

Velencei-tó  19.3  •  7.7 kn       

Tiszafüred  16.1  •  6.7 kn       

Mályi-tó  17.2  •  6.5 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Európa-bajnoki főpróbát tartanak a magyar dragonosok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Június 9-14-ig ismét rangos vitorlásversenyt rendeznek a Balatonon. Balatonkenese lesz a házigazdája az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokságnak, amely a hajóosztály idei legnagyobb erőpróbája, és a jövő évi, ugyancsak Balatonkenesén sorra kerülő Európa-bajnokság főpróbájának is tekinthető.

Európa-bajnoki főpróbát tartanak a magyar dragonosok

A versenyre a szervezők mintegy 25 egységet várnak, a magyar hajók mellett elsősorban Németországból és Ausztriából. A verseny rangját emeli, és hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a külföldi indulók között ismét rajthoz áll a tavalyi győztes többszörös világbajnok német Vincent Hoesch.

A Magyar Dragon Szövetség és a Kenese Marina-Port VSE szervezésében zajló országos bajnokság a szervezők szándékai szerint minden szempontból megfelel majd a kontinensviadal elvárásainak. A szigorú nevezési feltételek és a hajók teljes körű ellenőrzése mellett a szervezők a „zöld asztalnál” is elismerésre méltó rangot teremtettek, ugyanis a világ legjobb versenybírói és felmérői gondoskodnak majd a viadal sikeres lebonyolításáról.

Ami pedig az esélyeket illeti, természetesen kiemelkedik a mezőnyből a világbajnok Vincent Hoesch, de a címvédéshez nagyon kemény koncentrációra és összpontosításra lesz szüksége, hiszen a hazai mezőny felzárkózott a nemzetközi színvonalhoz és kemény csatákra lehet számítani. Várhatóan az élen végez majd a Gömbös Lóránd kormányozta Jampec, a Kelemen Tamás irányította Atlantisz, a Lukáts Ákos vezette Conseuró valamint a Tenke Péter tulajdonában lévő Seven Arts.

A hajóosztály klasszikusai, az 1973 előtt épült, fából készült hajók között is hatalmas csata várható a Nemecsek, a Kalliopé és a Halidor között. Érdekesség, hogy a Scylla nevű hajó kormányánál harcba indul a jelenlegi közlekedési miniszter, Hónig Péter is, aki korábban kétszer is nyert bajnoki címet az osztályban.

„Izgalmas, sportszerű és nagy küzdelmet hozó bajnokságra számítok, és nagyon bízom abban, hogy sikerül megszorongatnia a magyar egységeknek a világbajnokot. Fontos állomás ez a verseny az Európa-bajnokságot tekintve, hiszen minden erőnkkel arra koncentráltunk, hogy a kontinensviadal színvonalához mérhető és nemzetközi mércével is kiemelkedő versenyt rendezzünk. A versenyzők és szervezők jól felkészültek, de egy kis szerencsére is szükségünk lesz, hiszen jó szél nélkül nehéz lenne jó versenyt rendezni. Támogatóinknak köszönhetően a részvevők a verseny mellett érdekes parti programokra is számíthatnak” – mondta a verseny és a közelgő Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke, Náray Vilmos.

Vonta az Orvos-Gyógyszerész Kupára és a Mackó Classic-ra Előző

Vonta az Orvos-Gyógyszerész Kupára és a Mackó Classic-ra

Detre Dia a Kékszalagon Következő

Detre Dia a Kékszalagon