Siófok  12.2  •  8 kn       

Keszthely  12.9  •  6 kn       

Balatonfüred  11.9  •  4.4 kn       

Balatonboglár  12.3  •  8.3 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  14.4  •  7 kn       

Tiszafüred  14.4  •  4.3 kn       

Mályi-tó  12.9  •  4.9 kn       

2024. április 26., péntek

XI. ATOMERŐMŰ KUPA - kalóz ranglista verseny 1.2

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hét végén késő őszi időjárási viszonyok között rendezték Balatonfüreden a kalóz hajóosztály nyár eleji ranglista versenyét.

Az ASE vitorlás szakosztálya és a PARt. Rekreációs központ ismét kitűnő házigazdáknak bizonyultak, ennek legjobb bizonyítéka, hogy az esős-hűvös időjárás ellenére 12 klub, 29 egysége (kishajós osztályokban ígéretes és biztató számok) versengett a dobogóra jutás ill. az értékes ranglistapontok reményében.

Az időjárás a résztvevőket a kegyeibe fogadta, a 3 versenynapon 6 érvényes futam alapján hirdethettek eredményt a rendezők.
Az első versenynapon a 3....6 m/s -os É-ÉÉK szélben, az esőfelhő szélén, három érvényes futamot sikerült teljesíteni a résztvevőknek, a második napon a változó irányú és erősségű, a 3....8 m/s -os DNY-NY szélben is három futam került megrendezésre, míg az utolsó napon - bízva az első nap forgatókönyvében - a rendezőknek nem jött be a számítása, a biztató kezdet után a futam közepén, a szél egy 100 fokos szélfordulóval leállt és eleredt az eső.

A változó irányú és erősségű szél és az áramlás az eredményeken is látszik, a csaknem 100%-ot teljesítő Szentpéteri - Koleszár páros után teljesen nyílt volt a verseny. Nagy keresztbe veréseket követően az összesített első 14 helyezett egység egy-egy futamban dobogós helyezést is futott, a 3-6. helyezett között is csak két pont volt a különbség.

Legközelebb június 19-21. között a Paks Kupa keretei belül, már a Magyar Bajnokságra való felkészülés jegyében versengenek a kalózosok a Koloska-Marina előtti vízterületen.

Eredmények:
12 egyesület, 29 rajthoz álló egység, 6 érvényes futam
1. HUN 91 Szentpéteri Zsolt - Koleszár Péter (Vízügyi SC) 9 pont
2. HUN 432 Németh Ferenc - Németh Kristóf (MAFC) 25 pont
3. HUN 8 Varjas Sándor - Baráth Gábor (BYC) 29 pont
 

Mackó Classic Előző

Mackó Classic

Pünkösdi Regatta 2009 a Pápú és a Sarah with Love fedélzetéről Következő

Pünkösdi Regatta 2009 a Pápú és a Sarah with Love fedélzetéről