Siófok  10.5  •  7.4 kn       

Keszthely  9.9  •  3 kn       

Balatonfüred  10.2  •  10.4 kn       

Balatonboglár  10.1  •  3.6 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  10.9  •  9.9 kn       

Tiszafüred  12.8  •  5.7 kn       

Mályi-tó  7.9  •  3.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

A könnyedség és a komolyság határán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Magyar Építőművészek Szövetsége által meghirdetett regatta üzenete a környezettudatosság volt. A vitorlázás, mint sport, talán a legkifejezőbb eszköz az üzenet közvetítéséhez.

A könnyedség és a komolyság határán

A szakma zöld regattája, az építészek regattája. A MÉSZ kiemelt gondot fordított arra, hogy a vitorlás versenyzés mellett, komoly szakmai programok is helyet kapjanak a rendezvény háromnapos programjában. Kiállítások, bemutatók és előadások tarkították a parti programokat, míg a vízen túra és pályaverseny zajlott.

A szombati túraverseny egy óra halasztással 11 órakor rajtolt. A YS I. osztály hosszabb pályán versenyzett a YS II. és III. osztályokhoz képest, mivel a lassabb hajók számára betétbója volt kihelyezve. A Zánka előtti második pályajelhez, így nagyjából egyszerre ért az élmezőny és a YS II. eleje. Gyönyörű látvány volt a Révfülöpnél tackot váltó Raffica, amikor raumban elvágtatott a YS II. mezőny előtt és vette a zánkai bóját. Mérsékelt szélben, élvezetes versenyt vívtak az építész csapatok. A partra érkezést követően az eredményeket hirdették ki, melynek keretében az osztályok győzteseinek építész tagjai optimist versennyel döntötték el a fődíj sorsát. A vacsora után, a parti medencében spontán RC vitorlázás alakult ki, melynek a folyamatosan erősödő szél kifejezetten jót tett. Látható volt, hogy a vitorlázó közeg gyorsan bevonható az RC világába. A távirányítókat egymás kezéből kapkodták az érdeklődők, komoly show műsor alakult ki percek alatt.

Vasárnap is halasztás volt az első program, de így is sikerült két futamot rendezni. A pályaverseny egyértelműen a Detre csapat fölényét hozta, míg a YS II-ben a Székely-Sáfián csata folyt. A reggeli szélcsend után meglepően stabil északi szélben lehetett versenyezni a második versenynapon.A II. Graphisoft Építész Regatta színvonalas program és jó verseny volt ezen a rendezvényekben bővelkedő májusi hétvégén. Kálmán Ernő MÉSZ elnök szerint sikerült megteremteni az építész társadalom egyik legfontosabb szabadidős programját, a környezettudatos építészek találkozóját.

Eredmények és galéria

Sikerült a rekordkísérlet! Előző

Sikerült a rekordkísérlet!

B31 klub alapítás Következő

B31 klub alapítás