Siófok  5.5  •  5.6 kn       

Keszthely  1.9  •  0 kn       

Balatonfüred  5.2  •  1.7 kn       

Balatonboglár  5.4  •  3.7 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  2.6  •  5.7 kn       

Tiszafüred  4.2  •  6 kn       

Mályi-tó  5.1  •  5.1 kn       

2024. április 25., csütörtök

II. Graphisoft Építész Regatta, a szakma zöld regattája

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Magyar Építőművészek Szövetsége idén másodszor rendezi meg a Graphisoft Építész Regattát május 15-17 között Balatonlellén.

II. Graphisoft Építész Regatta, a szakma zöld regattája

A MÉSZ elnöke a verseny üzeneteként "a környezettudatosság, a fejekben kezdődik" mottót ajánlotta és ennek szellemében, természettel kapcsolatos sporteseményt hívtak életre, mint építész társasági eseményt.

Megszokhatjuk lassan, hogy az építészek nyitják meg a Balaton minőségi szakmai regattáinak sorát. Általában őket a bankárok és biztosítási szakemberek, majd az orvosok, gyógyszerészek követik. Idén júliusban versenyeznek az ügyvédek és augusztusban ülnek hajóba a közmű szektort képviselők. A sort az építőipar zárja szeptemberben, a megszokott füredi versenyen.

A szervezők a verseny céljaként több szempontot is megfogalmaztak, a sport és a kikapcsolódás mellett olyan társasági eseményt kívánnak teremteni, mely a rendszerváltás után széthullott építésztársadalmat újra eggyé kovácsolja, közösségbe szervezi, Budapesttől távol, a természethez közel.

Az építészek nem véletlenül ragaszkodnak a lellei helyszínhez, a BL Apartments & Yachtclub négyhektáros ingatlanján, építészeti szempontból van mire büszkének lenni, itt kapcsolódik a legjobban a vitorlázás, a kikötő és az építészeti értékek sora egymáshoz és egy versenyhez, amelyet az építészek egyre jobban a magukénak éreznek. Külön büszkeség az ingatlan megálmodóinak, hogy idén augusztusban a világ modellvitorlázói Lellére és azon belül is erre a marinára figyelnek a XV. NAVIGA RC Sailing Világbajnokság kapcsán.

Az Építész Regatta hitelesen közvetíti azt, amit környezettudatosságként ismerünk, ez a verseny a Balaton legzöldebb regattája, ami a fejeket illeti az szinte biztos. A regatta első évében az elmúlt esztendőben bizonyosságot kapott az ötlet, hogy hasonlóan más hivatásokhoz az építészek is magas presztízsű társasági eseménnyé fejlesztik saját vitorlás versenyüket. Tavaly már több mint 30 hajó indult útnak a Lelle előtti vízterületről, idén ezt a számot akár meg is duplázhatja a nevezők száma, sőt külföldi résztvevőkre is számítani lehet az előzetes hírek szerint. Részletesen tájékozódni és elektronikus úton nevezni a versenyre, a www.epiteszregatta.hu internetes oldalon lehet.

(Forrás: MÉSZ)

Elérhetők a II. Harmat Kupa képei Előző

Elérhetők a II. Harmat Kupa képei

JÓHAJÓ Nagydíj Kővári Károly emlékverseny az olimpiai hajóosztályoknak Következő

JÓHAJÓ Nagydíj Kővári Károly emlékverseny az olimpiai hajóosztályoknak