Siófok  10  •  4.1 kn       

Keszthely  7.9  •  2 kn       

Balatonfüred  9.6  •  5.2 kn       

Balatonboglár  9.9  •  3.7 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  11.6  •  4.1 kn       

Tiszafüred  10.6  •  2.2 kn       

Mályi-tó  11.2  •  0.8 kn       

2024. április 26., péntek

Látogatható a XV. NAVIGA RC Sailing VB hivatalos oldala

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Március 20-án vetődött fel az ötlet, hogy a XV. NAVIGA Rádió-távirányítású Világbajnokság a Balatonon, azon belül is Balatonlellén legyen.

Látogatható a XV. NAVIGA RC Sailing VB hivatalos oldala

Nem új dolog Lellén az RC vitorlázás, már 2007-ben volt itt nemzetközi verseny az egy méteres hajók számára. A BL Apartments & Yachtclub a VB helyszíneként felvállalta a legnépesebb hazai RC OD osztály, a Micro Magic 2009. évi versenysorozatának támogatását is, így Lelle mára több szálon is kötődik a modellvitorlázáshoz.

A Magyar Modellező Szövetség példás gyorsasággal jóváhagyta a lellei VB helyszínt és a rendező klubot a Lellei Vitorlás Egyletet. Március óta egy dolog nem változott, az a főrendező Beliczay Péter személye.

Ezen előzmények után kezdődött meg az augusztusi verseny megvalósításának utolsó fázisa. A szervezők felmérték a helyszín adottságait, meghatározták a szükséges változtatásokat, fejlesztéseket, véglegesítették a versenykiírást és a programot. Három nyelven bemutatkozó kiadvány készült, melyek eljutottak a NAVIGA minden nemzeti tagszövetségéhez és a nagyobb olasz, osztrák és német versenyekre. Elkészült és látogatható a világbajnokság hivatalos weboldala, melyről a versenyzők minden lényeges információhoz hozzájutnak, nevezhetnek és amely a VB idején naponta többször frissül hírekkel, eredményekkel és képekkel. Májustól kezd működni a VB sajtóközpontja, mely rendszeresen hírlevélben tájékoztatja az RC vitorlázókat a szervezés állásáról. Szinte minden hazai szaklap médiatámogatóként a VB mellé állt és népszerűsíti, beszámol a rendezvényről.

Magyarországon 17 éve volt utoljára modellhajó világbajnokság a Fertő-tavon, viszont azóta is emlegetik olyan jól sikerült. Most itt a lehetőség, hogy felhívjuk a világ figyelmét a magyar RC vitorlázásra és a VB segítségével Magyarországra és a Balatonra. Minden esély megvan arra, hogy ez a VB, a 17 évvel ezelőttihez hasonlóan példa értékű legyen. Szívből reméljük, hogy utána nem kell 17 évet várni a következő nagy nemzetközi RC versenyre.

Kenesei Szezonnyitó és Tavaszi Regatta Előző

Kenesei Szezonnyitó és Tavaszi Regatta

Elérhető a 2009-es yardstick lista Következő

Elérhető a 2009-es yardstick lista