Siófok  15.5  •  9 kn       

Keszthely  15.9  •  5 kn       

Balatonfüred  15.2  •  7.8 kn       

Balatonboglár  15.7  •  7.6 kn       

Orfű  15  •  6 kn       

Velencei-tó  18.2  •  7.4 kn       

Tiszafüred  14.1  •  7 kn       

Mályi-tó  16.4  •  5.6 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Kenéz nyerőre áll, a BAHART elbukott a bürokrácia útvesztőiben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kenéz István, Balatonlelle polgármestere négy éve folytat ádáz harcot a környezetvédőkkel a Napfény strandon kialakított fövenyes terület miatt.

Kenéz nyerőre áll, a BAHART elbukott a bürokrácia útvesztőiben

Nem számít, hogy maga a mederkezelő is elismeri, nem történt tiltott mederhasználat. Nem számít, hogy a strand vendéglétszáma megháromszorozódott, vagy az sem, hogy a környezetvédelmi tárca az elmúlt két évben kitüntette a lellei strandot a kimagasló minősége miatt. Sőt az sem hatja meg a bürokratákat, hogy a szakminiszter humánus megoldást ígért a polgármesternek.

A zöldhatóság büntet, a polgármester aláírásokat gyűjt, a fürdővendégek viszont várják a strandszezont, melyet idén is a fövenyen töltenek.

Míg a polgármester kitartó csatája eredményekkel kecsegtet, ugyan ez nem mondható el a BAHART balatonszemesi kerítés ügyéről. Szemesen a bürokrácia legyőzte a józan észt és a gyenge kezű vállalatot. Látszólagos ellenállást mutatva, hamar odadobta bérlői érdekeit a kikötő-üzemeltető Szemesen. Talán egy évig sem tartott, hogy zárt kikötőben óvta a bérlők vagyonát a BAHART, most ismét átjáró ház a marina. Lebontották a kerítést, újra száguldoznak motorjaikkal a horgászok a mólón és kezdődhet a kilátástalan küzdelem, hogy a szemesi kikötő lakói megóvják vizesblokkjuk tisztaságát.

Melges nap Tihanyban Előző

Melges nap Tihanyban

Négyen az első tízben - Optimist Húsvéti Regatta Következő

Négyen az első tízben - Optimist Húsvéti Regatta