Siófok  15.5  •  21.4 kn       

Keszthely  15.9  •  16 kn       

Balatonfüred  15.2  •  21.2 kn       

Balatonboglár  15.5  •  19.3 kn       

Orfű  16  •  11 kn       

Velencei-tó  16.8  •  20 kn       

Tiszafüred  14.3  •  16.8 kn       

Mályi-tó  13.5  •  14.9 kn       

2024. március 28., csütörtök

Az Adrián kezdtek és a Balatonon folytatják

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A SurgiCare új név a vitorlázásban. Ma már arra is figyelnek, hogy ne csak a kórházakban, az orvos-szakmában ismerjék a céget, hangsúlyt fektetnek, hogy partnereikkel a szabadidő során is találkozzanak. A vitorlázás az egyik legkedveltebb sport az orvosok körében, így magától értetődő volt a választás.

Székely Róbert a SurgiCare egyik tulajdonosa elmondta: "Fontosnak tartjuk a munkahelyen kívüli kapcsolattartást, hiszen ez az orvostársadalom érdeke is. Az, hogy kötetlenül tudjunk problémákat megbeszélni, az orvosok egymással is kapcsolatban maradjanak és mindezeken felül szakmai továbbfejlődésükben is segítségükre legyünk. Ennek a programnak egyik állomása volt az I. Tavaszi Regatta, melyen 12 hajóval több mint 100 hajós indult, négy olimpikon és számos hazai vitorlázó kiválóság részvételével. Csapatunk, a Team SurgiCare első alkalommal szerepelt ebben az összeállításban, sőt volt olyan csapattag, aki még nem is versenyzett, de olyan is, aki még csak nem is hajózott soha tengeren. Ennek ellenére a kezdeti bizonytalankodások után kezdett valamilyen csapategység formálódni. Az időjárásra nem lehetett panasz, ideális időben hajóztunk a Biograd előtti vízterületen, illetve a Kornati szigetvilág zeg-zúgos vízi útjain. A verseny 8 futamra lett kiírva, jellemző a szerencsénkre, hogy mind a 8 futam időben megrendezésre kerülhetett. Nagyon jól éreztük magunkat és ebből is látszik, hogy nem kell feltétlenül profinak lennie annak, aki vitorlázni akar. Kezdetben elég, ha elmegy csapattagnak egy másik hajóra és élvezi a vizet, a napsütést és a hajó semmihez nem hasonlítható suhanását a vízen. Annak ellenére, hogy nem volt túl nagy szél, (maximum 10-12 csomó) a Bavaria 42 Match 5 és 9,5 csomó között hajózott, ami kimondottan sportos élményt adott. Csapatunk végül az előkelő 5. helyen zárta a versenyt, a Tuss és a Detre csapat előtt."

A SurgiCare jól kezdte a bemutatkozást a vitorlázók világában és idén készülnek még egy nagyszabású premierre a Balatonon, ők jegyzik az első Orvos-Gyógyszerész Kupát névadóként. Balatonkenesén a Balatonfői Yacht Clubban, június 12-14. napjain rendezik az I. SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupát, melyre már most tapasztalható a rendkívüli érdeklődés a vitorlázó orvosok, gyógyszerészek részéről.

SurgiCare, egy cég a sebészekért Előző

SurgiCare, egy cég a sebészekért

Mackó Classic Következő

Mackó Classic